Maatregelen coronavirus


 • Helaas kunnen nog niet alle geplande afspraken en behandelingen doorgaan op de manier die u van ons gewend bent. Onze artsen en behandelaars beoordelen per patiënt welke zorg nu kan doorgaan en welke zorg kan worden verplaatst of omgezet naar een telefonische afspraak of videogesprek. U kunt voor spoedgevallen altijd terecht in het Radboudumc.

  Wat betekent dit voor u?
  Lees hieronder welke situatie voor u van toepassing is.

Projecten Corona virus

Maatregelen coronavirus

Helaas kunnen nog niet alle geplande afspraken en behandelingen doorgaan op de manier die u van ons gewend bent. Onze artsen en behandelaars bekijken heel goed per patiënt welke zorg nu kan doorgaan en welke zorg kan worden verplaatst of omgezet naar een telefonische afspraak of videogesprek.

lees meer

Contact

Heeft u vragen over uw eigen medische situatie in relatie tot het coronavirus neemt u dan contact op met uw eigen behandelaar. Het RIVM heeft voor algemene vragen over het coronavirus (SARS-CoV-2) een landelijk informatienummer opengesteld: 0800-1351.

lees meer

Contact

Vragen voor het Radboudumc

Heeft u een vraag over uw eigen medische situatie in relatie tot het coronavirus? Neem dan contact op met uw eigen behandelaar.  

Algemene vragen  

Heeft u vragen van algemene aard over het coronavirus kijkt u dan bij de veelgestelde vragen op deze pagina van het RIVM

Corona en andere zorg wij zijn er voor u!

Wij staan natuurlijk klaar voor patiënten die besmet zijn met het coronavirus. Daarnaast blijven we onze rol als academisch centrum vervullen. Dat betekent dat we zoals gewoonlijk acute (trauma)zorg verlenen en oncologische en andere zorg voor ernstig zieke patiënten, die niet uitgesteld kan worden.

lees meer

Corona en andere zorg wij zijn er voor u!

Het Radboudumc staat natuurlijk klaar voor patiënten die besmet zijn met het coronavirus en die onze zorg nodig hebben. Daar nemen we onze verantwoordelijkheid voor, ook in de regio. Daarnaast blijven we onze rol als academisch centrum vervullen. Dat betekent dat we zoals gewoonlijk de acute (trauma) zorg verlenen, en de oncologische en andere zorg voor ernstige zieke patiënten, die niet uitgesteld kan worden.
  
Reguliere zorg, die kan worden uitgesteld, stellen we vooralsnog uit. We kijken nu welke zorg we wanneer weer kunnen opstarten. Afspraken doen we - als dat mogelijk is - telefonisch. Dat wordt per patiënt door de zorgverleners zorgvuldig beoordeeld. Gelukkig horen we van veel patiënten dat ze dit in deze tijd heel goed begrijpen. Maar, bent u patiënt bij ons en maakt u zich zorgen over uw gezondheid, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw behandelteam. Dat kan via mijnRadboud, of telefonisch via de afdeling waar u in behandeling bent.

​Wij zijn er voor u, ook in deze tijd.


Nep-nieuws coronavirus

In deze tijd is het belangrijk om via officiële kanalen op de hoogte te blijven. Het Radboudumc deelt alle informatie over het coronavirus, onze maatregelen, standpunten en aanbevelingen, altijd via onze website en officiële social-media-accounts.

lees meer

Nep-nieuws coronavirus

In deze tijd is het belangrijk om via officiële kanalen op de hoogte te blijven. Het Radboudumc deelt alle informatie over het coronavirus, onze maatregelen, standpunten en aanbevelingen, altijd via onze website en officiële social-media-accounts. Ziet u informatie op andere plekken dan onze officiële accounts, kijk dan altijd even op onze sociale media of op www.radboudumc.nl/corona om na te gaan of de informatie klopt.

Corona in cijfers 19 mei 2020

In het Radboudumc zijn op dit moment:

 • 24 bewezen COVID-patiënten (12 IC)
 • 10 patiënten met COVID-verdenking
 • 193 patiënten hersteld van COVID en ontslagen


Tips om verspreiding coronavirus (SARS-CoV-2) te voorkomen

Als Radboudumc nemen we onze verantwoordelijkheid voor onze patiënten, medewerkers en bezoekers. We willen hen en anderen zo goed mogelijk beschermen tegen besmetting met dit virus in ons huis en daarbuiten.

Maar u kunt zelf ook iets doen om verspreiding van het coronavirus (SARS-CoV-2) te voorkomen. Het is dus belangrijk om deze tips op te volgen: 
 • Was uw handen goed en regelmatig. Indien mogelijk desinfecteer uw handen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog of een papieren wegwerpzakdoek.
 • Gooi papieren zakdoekjes na gebruik direct weg en was uw handen; of desinfecteer uw handen indien mogelijk.
 • Schud geen handen.
 • Komt u in een situatie terecht waarin er besmettingsgevaar is, volg dan de aanwijzingen op van de instanties en verlaat niet zomaar de locatie. Hierdoor kunt u weer anderen in besmettingsgevaar brengen.
 • Raadpleeg en volg het reisadvies van het ministerie van buitenlandse zaken op.
 • Denkt u dat u mogelijk besmet bent met het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2): blijf dan thuis en volg de aanwijzingen van het RIVM. Kom niet onaangekondigd naar het ziekenhuis.

Beschermings­materialen of attenties aanbieden?

Wilt u ons helpen? Dat waarderen wij heel erg. Mail ons wat u wilt aanbieden, dan zorgen we er samen voor dat de materialen of attenties op de juiste plek terecht komen. NB: dit geldt ook voor commerciële aanbiedingen. Dank! mail

Stop het coronavirus jebentnodig.nl

We werken samen met zorgprofessionals, onderzoekers en technici de klok rond aan oplossingen tegen corona. We kunnen uw hulp gebruiken voor een aantal urgente projecten zoals mondkapjes, beademingsapparatuur en wetenschappelijk onderzoek. naar jebentnodig.nl