Nieuws Radboudumc versoepelt nu nog niet

18 februari 2022

De minister van VWS, Ernst Kuipers, kondigde afgelopen dinsdag aan dat Nederland met grote stappen weer open gaat; stappen die allemaal deze maand nog worden gezet. De minister noemde het een spannend besluit, omdat de besmettingen nog zeer hoog zijn en er een vakantie voor de deur staat met skitripjes en carnavalsfeesten. Speciale aandacht vroeg hij voor de kwetsbaren in onze samenleving, die door deze versoepelingen extra kwetsbaar worden. Uiteraard hebben wij hier ook oog voor.

Hoewel we allemaal blij zijn dat er langzaamaan meer kan, is het belangrijk om te realiseren dat een ziekenhuis zoals het Radboudumc geen willekeurige plek is in de samenleving. Juist kwetsbare patiënten doen een beroep op onze zorg en op onze verantwoordelijkheid om die zorg in een zo veilig mogelijke omgeving te bieden. Kwetsbare patiënten mogen dat ook van ons verwachten.

Daarnaast hebben we juist op dit moment een enorme uitdaging om met deze hoge besmettingscijfers voldoende personeel op de been te houden om die zorg te kunnen leveren. Dagelijks zetten we alle zeilen bij om uitval van medewerkers op te vangen. Ondanks dat kan het gebeuren dat we op het laatste moment uw afspraak moeten afzeggen. We begrijpen dat dit heel vervelend voor u is en vragen hiervoor uw begrip.

Omdat we onze kwetsbare patiënten moeten beschermen en uitval van zorgmedewerkers moeten voorkomen, versoepelen we binnen de patiëntenzorgomgeving van het Radboudumc (nog) niet.

Niet versoepelen betekent:

  • 1,5 meter afstand
  • Mondneusmakers verplicht voor iedereen vanaf 9 jaar
  • Patiënten komen in principe alleen naar een afspraak op de polikliniek (er zijn enkele uitzonderingen)
  • Opgenomen patiënten ontvangen maximaal 2 bezoekers per dag (er zijn enkele uitzonderingen)
  • Standaard coronatest bij opname voor patiënten zonder klachten
  • Bij de ingang stellen we u enkele gezondheidsvragen. Beantwoordt u alle vragen met nee, dan ontvangt u een groene dagpas met dagstempel. 

Houd u er rekening mee dat in alle ziekenhuizen nog een quarantaineperiode geldt van 10 dagen na blootstelling aan het virus om kwetsbare mensen te beschermen. 

Op 17 maart  kijken we opnieuw naar wat er op dat moment mogelijk is.

Meer informatie over coronamaatregelen in het Radboudumc

 

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet