Nieuws Geniet tot eind oktober na van de Radboudumc Online Ontdekdagen

13 oktober 2020

NIET KUNNEN KIJKEN OP 17 EN 18 OKTOBER? TOT EIND OKTOBER KUNT U HET RADBOUDUMC NOG ONTDEKKEN!

Wil je wel eens zien waar de traumahelikopter landt, een kijkje nemen in een heus laboratorium of een kindercollege volgen? Neem dan een kijkje tijdens de Online Ontdekdagen van het Radboudumc op 17 en 18 oktober. Iedereen is welkom. Doe mee en ontdek!

Dit jaar geen Open Dag in het Radboudumc, maar een twee dagen lange online ontdektocht. Er is voor elk wat wils.

Kinderen kunnen al hun vragen stellen aan een piloot van de traumahelikopter, een virtueel bezoek brengen aan het teddyberen-ziekenhuis en van het uitzicht genieten vanaf het dak van hijskraan. Jongeren in de middelbareschoolleeftijd mogen natuurlijk ook op het helidek kijken, maar speciaal voor hen is er een leuke kennisquiz ontwikkeld. En ze kunnen meedoen aan rondleidingen door vele Radboudumc-gebouwen, of video’s zien van bijvoorbeeld het 3Dlab, de OK en het mortuarium.

Colleges of talkshow met Jochem van Gelder

Nog meer kennis opdoen? Volg dan colleges van topwetenschappers Bram van Ginneken (Ziet de computer meer dan een arts?) Teun Bousema (De ontdekkingstocht in de wondere wereld van malaria) of Nicoline Hoogerbrugge (Hoe spoor je erfelijke kankers op?) of laat je bijpraten in een van de talkshows over corona, waarbij Jochem van Gelder je meeneemt in vragen als: ‘wat gebeurt er nu eigenlijk in je lichaam als je corona krijgt?’ en ‘zijn de huidige maatregelen eigenlijk wel nodig?’
Daarnaast kun je via livechat meedoen aan een gesprek over leefstijl en preventie.
Er is nog veel meer. Met een klik op de muis kun je (bijna) in alle Radboudumc-gebouwen snuffelen, ontdekken en leren. Doe je mee?

Voor wie: Voor iedereen is er wat leuks: (basisschool)kinderen Ć©n volwassenen
Wanneer: 17 en 18 oktober 2020
Meer informatie en meedoen: www.radboudumc.nl/ontdek
Toegang: gratis

Meer nieuws


Focussed Ultrasound nog geen volwaardig alternatief voor parkinsonpatiënt Neurochirurg Saman Vinke nu nog terughoudend over nieuwe techniek

6 juni 2023

Volgens neurochirurg Saman Vinke is het nog te vroeg voor teveel optimisme over de Focussed Ultrasound voor parkinsonpatiĆ«nten: “De techniek moet zijn waarde in het totale pakket van behandelingen nog bewijzen.”

lees meer

Werking hersenen wordt beïnvloed door de vorm Nieuwe benadering van hersenactiviteit geeft opmerkelijk resultaat

5 juni 2023

Onderzoekers van Monash University en Radboudumc beschrijven in Nature dat de algemene vorm van iemands hersenen een grotere invloed heeft op hoe wij denken, voelen en ons gedragen dan eerder werd aangenomen.

lees meer

Wat kan een verpleegkundige beter laten of beter doen?

1 juni 2023

Onderzoekers van Radboudumc IQ healthcare hebben een nieuwe Beter Laten-lijst van verpleegkundige handelingen samengesteld.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet