Nieuws Online Ontdekdagen 17 18 oktober 2020
13 oktober 2020

NIET KUNNEN KIJKEN OP 17 EN 18 OKTOBER? TOT EIND OKTOBER KUNT U HET RADBOUDUMC NOG ONTDEKKEN!

Wil je wel eens zien waar de traumahelikopter landt, een kijkje nemen in een heus laboratorium of een kindercollege volgen? Neem dan een kijkje tijdens de Online Ontdekdagen van het Radboudumc op 17 en 18 oktober. Iedereen is welkom. Doe mee en ontdek!

Dit jaar geen Open Dag in het Radboudumc, maar een twee dagen lange online ontdektocht. Er is voor elk wat wils.

Kinderen kunnen al hun vragen stellen aan een piloot van de traumahelikopter, een virtueel bezoek brengen aan het teddyberen-ziekenhuis en van het uitzicht genieten vanaf het dak van hijskraan. Jongeren in de middelbareschoolleeftijd mogen natuurlijk ook op het helidek kijken, maar speciaal voor hen is er een leuke kennisquiz ontwikkeld. En ze kunnen meedoen aan rondleidingen door vele Radboudumc-gebouwen, of video’s zien van bijvoorbeeld het 3Dlab, de OK en het mortuarium.

Colleges of talkshow met Jochem van Gelder

Nog meer kennis opdoen? Volg dan colleges van topwetenschappers Bram van Ginneken (Ziet de computer meer dan een arts?) Teun Bousema (De ontdekkingstocht in de wondere wereld van malaria) of Nicoline Hoogerbrugge (Hoe spoor je erfelijke kankers op?) of laat je bijpraten in een van de talkshows over corona, waarbij Jochem van Gelder je meeneemt in vragen als: ‘wat gebeurt er nu eigenlijk in je lichaam als je corona krijgt?’ en ‘zijn de huidige maatregelen eigenlijk wel nodig?’
Daarnaast kun je via livechat meedoen aan een gesprek over leefstijl en preventie.
Er is nog veel meer. Met een klik op de muis kun je (bijna) in alle Radboudumc-gebouwen snuffelen, ontdekken en leren. Doe je mee?

Voor wie: Voor iedereen is er wat leuks: (basisschool)kinderen én volwassenen
Wanneer: 17 en 18 oktober 2020
Meer informatie en meedoen: www.radboudumc.nl/ontdek
Toegang: gratis

Meer nieuws


Wilt u uw vaccinatiegegevens (alsnog) delen met het RIVM? Of kunt u deze gegevens niet inzien via MijnRIVM?

23 september 2021

Bent u als patiënt uit de medische hoogrisicogroepen in het Radboudumc gevaccineerd tegen corona? Dan is op de vaccinatielocatie gevraagd of u toestemming geeft om uw vaccinatiegegevens door te geven aan het RIVM. In uw dossier is vastgelegd of u hiervoor wel of geen toestemming heeft gegeven.

lees meer

TropIQ zoekt met AI nieuwe mugwerende middelen

21 september 2021

TropIQ Health Sciences, een spin-off van het Radboudumc, ontvangt 1,3 miljoen dollar van de Bill and Melinda Gates Foundation om nieuwe mugwerende middelen op te sporen.

lees meer

Start-up Patholyt ontwikkelt AI-innovaties voor de patholoog

21 september 2021

Patholyt wil de toepassing van kunstmatige intelligentie (AI) in de pathologie versnellen en de kansen van kankerpatiënten wereldwijd verbeteren. Patholyt is een spin-off van het Radboudumc, koploper in het onderzoek naar AI binnen de pathologie

lees meer

MI-robot: tumoren in beeld Podcast 8 in de serie ‘AI for Life’

21 september 2021

In deze podcastaflevering van AI for Life staat de MI-robot centraal. Radboudumc, Soteria Medical en Tesla Dynamic Coils werken aan een robot die gerichter biopten kan nemen.

lees meer

Groot AI-project ontvangt ruim 95 miljoen voor tien jaar publiek-privaat onderzoek Radboudumc met medische AI belangrijke kartrekker in het project

20 september 2021

Het Radboudumc neemt deel aan het ROBUST-consortium, dat bestaat uit 17 AI-labs waarvan er 8 zijn gericht op de gezondheidszorg. Het Radboudumc leidt 5 van deze 8 labs.

lees meer