Nieuws Online Ontdekdagen 17 18 oktober 2020
13 oktober 2020

NIET KUNNEN KIJKEN OP 17 EN 18 OKTOBER? TOT EIND OKTOBER KUNT U HET RADBOUDUMC NOG ONTDEKKEN!

Wil je wel eens zien waar de traumahelikopter landt, een kijkje nemen in een heus laboratorium of een kindercollege volgen? Neem dan een kijkje tijdens de Online Ontdekdagen van het Radboudumc op 17 en 18 oktober. Iedereen is welkom. Doe mee en ontdek!

Dit jaar geen Open Dag in het Radboudumc, maar een twee dagen lange online ontdektocht. Er is voor elk wat wils.

Kinderen kunnen al hun vragen stellen aan een piloot van de traumahelikopter, een virtueel bezoek brengen aan het teddyberen-ziekenhuis en van het uitzicht genieten vanaf het dak van hijskraan. Jongeren in de middelbareschoolleeftijd mogen natuurlijk ook op het helidek kijken, maar speciaal voor hen is er een leuke kennisquiz ontwikkeld. En ze kunnen meedoen aan rondleidingen door vele Radboudumc-gebouwen, of video’s zien van bijvoorbeeld het 3Dlab, de OK en het mortuarium.

Colleges of talkshow met Jochem van Gelder

Nog meer kennis opdoen? Volg dan colleges van topwetenschappers Bram van Ginneken (Ziet de computer meer dan een arts?) Teun Bousema (De ontdekkingstocht in de wondere wereld van malaria) of Nicoline Hoogerbrugge (Hoe spoor je erfelijke kankers op?) of laat je bijpraten in een van de talkshows over corona, waarbij Jochem van Gelder je meeneemt in vragen als: ‘wat gebeurt er nu eigenlijk in je lichaam als je corona krijgt?’ en ‘zijn de huidige maatregelen eigenlijk wel nodig?’
Daarnaast kun je via livechat meedoen aan een gesprek over leefstijl en preventie.
Er is nog veel meer. Met een klik op de muis kun je (bijna) in alle Radboudumc-gebouwen snuffelen, ontdekken en leren. Doe je mee?

Voor wie: Voor iedereen is er wat leuks: (basisschool)kinderen én volwassenen
Wanneer: 17 en 18 oktober 2020
Meer informatie en meedoen: www.radboudumc.nl/ontdek
Toegang: gratis

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Onderzoek Radboudumc: longen na COVID-19 herstellen in meeste gevallen goed Uitgebreide gezondheids­evaluatie drie maanden na herstel van COVID-19

25 november 2020

Bij ernstige COVID-19-patiënten herstelt het longweefsel in de meeste gevallen goed. Dit blijkt uit onderzoek van het Radboudumc, gepubliceerd in Clinical Infectious Diseases. Opvallende conclusie: patiënten die door de huisarts werden doorverwezen, herstellen slechter dan IC-patiënten.

lees meer

Nieuw inzicht in werking hydroxychloroquine ondergraaft het gebruik ervan bij COVID-19

23 november 2020

Het is onwaarschijnlijk dat hydroxychloroquine gunstig is bij het bestrijden van virale infecties, waaronder het coronavirus SARS-CoV-2. De bevindingen van Radboudumc-onderzoekers, al eerder gedeeld via MedRxiv, zijn nu gepubliceerd in Cell Reports Medicine.

lees meer

Patrick Jeurissen lid Wetenschappelijke Adviesraad voor Europese commissie over gezondheidszorgbeleid bij pandemieën

20 november 2020

De hoogleraar Betaalbaarheid van Zorg is benoemd als lid van de Wetenschappelijke Adviesraad voor de pan-Europese commissie ‘Gezondheid en duurzame ontwikkeling’. Deze commissie verdiept zich in gezondheidszorgbeleid in het licht van pandemieën.

lees meer

Een goed gesprek over de laatste levensfase loont

20 november 2020

Gesprekken over wat bewoners in verpleeghuizen nog willen of nodig hebben in hun laatste levensfase dragen bij aan kortere ziekenhuisopnames. Ook leiden deze gesprekken tot een hogere kwaliteit van leven in de laatste levensfase.

lees meer

Meer zeldzame ziektes opsporen door analyse in drie dimensies Gelderse en Europese bijdragen voor innovatief project Radboudumc, BioProdict en Vartion

19 november 2020

Met kunstmatige intelligentie, slimme rekenkracht en genetica meer diagnoses stellen bij patiënten met zeldzame ziektes. Dit innovatieve project wordt ondersteund door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en de provincie Gelderland met ruim een half miljoen euro.

lees meer