Nieuws Oproep: onderzoeksvoorstellen voor Lowlands Science

13 februari 2020

Wat zou jíj te weten willen komen tijdens een driedaags festival, waarbij 60.000 mensen een unieke gemeenschap vormen? Waar men geniet van muziek, cultuur en elkaar. Een plek waar relaties ontstaan, waar miljoenen berichtjes gestuurd en foto’s gemaakt worden, een plek waar een kortstondig paradijs opbloeit. Kortom: het ideale onderzoeksterrein voor wetenschappers. Lowlands vindt in 2020 plaats op 21, 22 en 23 augustus. Aanmelden voor deze bijzondere onderzoeksmogelijkheid kan tot 25 maart a.s.

Lowlands Science is sinds 2015 erg succesvol en het Radboudumc is de afgelopen jaren met zeven onderzoeksteams aanwezig geweest. Ook dit jaar worden onderzoekers van hogescholen, universiteiten en andere onderzoeksinstellingen opgeroepen voorstellen te doen voor onderzoek tijdens het festival. De mogelijkheden zijn groot, mits de kwaliteit van onderzoek en de (financiële) haalbaarheid gewaarborgd worden in de voorstellen. Het onderzoek is anoniem en niet herleidbaar naar individuen. De gegevens verkregen door wetenschappers op het festival worden uitsluitend geanonimiseerd gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek.

Vereisten voor een aanvraag

Criteria voor een aanvraag:
● Het onderzoek moet relevant en interessant zijn voor het Lowlandspubliek.
● De Lowlandsbezoeker moet kunnen meedoen aan het onderzoek, onderwerp van het onderzoek zijn of er iets van kunnen leren. Onderzoek dat bijvoorbeeld alleen maar gebruik maakt van enquêtes is niet interessant voor de bezoeker.
● Het onderzoek dient rekening te houden met de omgevingsomstandigheden van een festivalterrein: onder andere trillingen, hard geluid, muziek en alcoholconsumptie. Onderzoek dat bijvoorbeeld een geluidsdichte ruimte nodig heeft, is niet haalbaar.
● Het onderzoek dient in maximaal 1500 woorden omschreven te worden.
● Er dient een plattegrond van de benodigde ruimte/fysieke opstelling inclusief maatvoering bij de aanvraag worden aangeleverd.
 
De aanvraag dient verder te bevatten:
● Naam, korte cv en werkgever van de onderzoeker
● Onderzoeksvraag en doelstelling
● Methode / plan van aanpak
● Hoe wordt de informatie/data verkregen op Lowlands gebruikt voor verder onderzoek?
● Wat zijn de hypothesen en/of verwachtingen?
● Wat is er nodig op het festivalterrein? Hoeveel ruimte, welke technische middelen etc.
● Hoe groot is het team? Maximaal 10 personen is toegestaan
● Financiële onderbouwing / begroting van het onderzoek
 
Meer info vind je in dit document van Lowlands. 

Onderzoeksvoorstellen dienen uiterlijk 25 maart gemaild te worden naar lowlandsscience@bkb.nl. Uiterlijk eind mei horen inzenders of ze al dan niet geselecteerd zijn om het onderzoek daadwerkelijk uit te voeren.

Hulp bij voorstel!

De wetenschapsvoorlichters van het Radboudumc waren de afgelopen jaren nauw betrokken bij de voorbereidingen en waren ook op Lowlands aanwezig om alle pers te begeleiden. Zij hebben ook goed contact met de Lowlandsorganisatie en weten dus wat wel en niet gaat werken. Aarzel daarom vooral niet je voorstel aan hen voor te leggen of tijdig om hulp te vragen! Hoe dan ook zijn ze graag op de hoogte van elk ingestuurde voorstel. Je vindt de gegevens van voorlichter Stephan van Duin hieronder. 

Mocht je benieuwd zijn naar de ervaringen van onderzoekers die er in 2019 bij waren, dan kun je contact opnemen met medisch-ethicus Anke Oerlemans of seksuoloog Paul Rabsztyn van het team Wat heb jij in je broek? of cardioloog Marc Brouwer van Lowlands Saves Lives.
 

Lowlands Science is een unieke kans om het grote publiek kennis te laten maken met de wetenschap, veel enthousiaste deelnemers te includeren en daarbij een onvergetelijk weekend met je collega’s te beleven!
– Anke Oerlemans

 

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet