Nieuws Per 1 januari 2021 geen shared care kinderoncologische zorg meer in Amalia kinderziekenhuis
23 september 2020

Sinds de start van het Prinses Máxima Centrum (PMC) in 2018, is het Amalia kinderziekenhuis ‘shared care’-partner van het PMC voor kinderoncologische zorg. Vanaf 1 januari 2021 stoppen wij als shared care-partner van het PMC.

Dit betekent dat wij in het Amalia kinderziekenhuis vanaf 1 januari 2021 geen kinderoncologische zorg meer bieden. De reden hiervoor is dat het PMC in twee jaar tijd is uitgegroeid tot een volwaardig kinderoncologisch centrum en dat ook de regionale ziekenhuizen in onze regio die shared care bieden, hoogstaande kwaliteit van zorg bieden. De rol die het Amalia kinderziekenhuis op het gebied van kinderoncologie had, is daarmee veranderd. We zien minder patiënten en de shared care-kinderoncologische zorg die we nu nog verlenen, past niet meer bij een universitair medisch centrum, maar is meer op zijn plaats in een regionaal ziekenhuis. We hebben daarom besloten deze zorg af te bouwen.

Wat betekent dit concreet?

Om een goede overgang te waarborgen, stoppen we niet in één keer met de shared care-zorg, maar is er een overgangsperiode:

  • Nieuwe patiënten kunnen niet meer aangemeld worden bij ons voor shared care-zorg. Kinderen met bottumoren kunnen wel gewoon nog geopereerd worden in het Amalia kinderziekenhuis.
  • Voor de kinderen die al bij ons onder behandeling zijn, blijven we tot 1 januari 2021 zorg verlenen.
  • De shared care-centra in de regio die de zorg overnemen zijn het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch, ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede, het VieCuri Medisch Centrum in Venlo en het Deventer Ziekenhuis.
  • Alle patiënten zijn geïnformeerd.

Wij zijn trots op de grote rol die we over vele jaren vervuld hebben bij de opbouw en de ontwikkeling van de kinderoncologische zorg en danken al onze zorgprofessionals die daar een bijdrage aan geleverd hebben. Wij hopen dat de huidige inrichting van de kinderoncologische zorg bijdraagt aan nog betere overlevingskansen voor kinderen met een oncologische aandoening.

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Amalia kinderziekenhuis

Meer informatie


Margie Alders

persvoorlichter

+31622421639
send an email

Meer nieuws


1,5 miljoen euro subsidie voor onderzoek naar eerder herkennen van parkinson

27 oktober 2021

Onderzoekers gaan voortekenen en subtypes van ziekte van Parkinson beter in kaart brengen met grote internationale studie

lees meer

Radboudprojecten open science ontvangen subsidie

27 oktober 2021

Het NWO Open Science Fund geeft 26 projecten, waaronder drie van de Radboud Universiteit en het Radboudumc, een financiële impuls van maximaal 50.000 euro.

lees meer

Precisiegeneeskunde voor hersenaandoeningen Project BRAINMODEL ontvangt 4 miljoen subsidie van ZonMw

25 oktober 2021

In het project BRAINMODEL werken Radboudumc en VU Amsterdam met andere kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties, beroepsverenigingen en bedrijven aan onderzoeksmethodes om ontwikkelingsstoornissen in de hersenen beter te kunnen genezen op basis van stamcellen.

lees meer

Christian Gilissen benoemd tot hoogleraar Genoom Bioinformatica

22 oktober 2021

Christian Gilissen is per 1 oktober 2021 benoemd tot hoogleraar Genoom Bioinformatica aan het Radboudumc / de Radboud Universiteit.

lees meer

Landelijke actiedag cao - 26 oktober Radboudumc doet ook mee

21 oktober 2021

Dinsdag 26 oktober organiseren de FNV, CNV, LAD en FBZ een landelijke actiedag voor een betere cao in de acht Nederlandse umc’s. En dit keer doet ook het Radboudumc mee. 21 afdelingen draaien op deze dag zondagsdiensten.

lees meer