Nieuws Verplaats uw afspraak of onderzoek alleen indien noodzakelijk
16 december 2020

Naar aanleiding van de aangescherpte landelijke coronamaatregelen ontvangen wij telefoontjes van patiënten die hun afspraak willen annuleren of verplaatsen. We begrijpen dat dit komt door het sluiten van de scholen en kinderopvang, waardoor mensen soms minder gemakkelijk naar hun afspraak kunnen gaan.

Verplaats afspraak alleen als het écht niet anders kan

We verzoeken u om zoveel mogelijk op uw geplande afspraak of onderzoek te komen en deze alleen te annuleren of verplaatsen als dat echt noodzakelijk is.

We willen u erop wijzen dat het verplaatsen van afspraken of onderzoeken gevolgen kan hebben voor uw afspraak of behandelplan.

Gevolgen van verplaatsen afspraak

Vanwege de coronasituatie zijn de wachttijden voor de reguliere zorg nog niet terug op het oude niveau. Als u een afspraak wilt verplaatsen kan dat betekenen dat u niet op korte termijn weer terecht kunt voor uw afspraak.

Gevolgen van verplaatsen onderzoek

Ook merken we dat mensen hun afspraken voor onderzoeken afzeggen. Het is goed om te weten dat dit gevolgen kan hebben voor het verloop van uw behandeling. Dit betekent namelijk dat het maken van een behandelplan langer gaat duren, omdat daarvoor de uitslagen van deze onderzoeken noodzakelijk zijn.

Heeft u vragen of maakt u zich zorgen?

Heeft u vragen over uw eigen medische situatie in relatie tot het coronavirus? Neem dan contact op met uw behandelaar. We willen graag benadrukken dat u ook contact opneemt met uw behandelaar als u verandering in uw situatie bemerkt of als u zich zorgen maakt.  

Kom alleen naar het ziekenhuis

Om te zorgen dat het niet te druk is in het ziekenhuis en iedereen 1,5 meter afstand kan houden, is het helaas niet mogelijk om een begeleider mee te nemen in het ziekenhuis. Alleen als het voor u noodzakelijk is dat een begeleider meegaat of als dit met uw zorgverlener is afgesproken mag u maximaal één begeleider (zonder klachten) meenemen. Daarnaast zijn er een aantal uitzonderingen, die u kunt vinden op onze coronapagina.