Nieuws wetenschappers voor Expeditie Next tijdens Vierdaagse
20 februari 2020

In mei 2019 werd in een volle Maassilo in Rotterdam op de eerste editie van Expeditie Next de wetenschap beleefd met mini-colleges, expedities, proefjes en meer. Dit wetenschapsfestival voor kinderen van 8-14 jaar werd georganiseerd door de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). Dit jaar gaat het evenement ‘on tour’ – de NWA gaat met Expeditie Next de wetenschap het land in brengen. Tijdens de Vierdaagse (18-25 juli 2020) strijkt het paviljoen in het centrum van Nijmegen neer.

Om dat wetenschapsprogramma vorm te geven, zijn natuurlijk wetenschappers nodig! Er is een thema (‘Mens, milieu en economie’), maar dat is flexibel in te vullen.

Lijkt het je leuk om een paar keer een minicollege van maximaal 20 minuten te geven over het onderwerp waar je alles van af weet? Of ben je bezig met een interessant onderzoek dat je (deels) live uit kunt voeren op het evenement? (Denk hierbij ook aan onderzoeken à la Lowlands Science!) Heb je ergens een innovatieve demo staan waarmee je het publiek kunt verwonderen? Of wil je het grootser aanpakken en heb je een idee voor een interactieve opstelling die het publiek op een vernieuwende en prikkelende manier vertelt over het onderwerp waarin jij gespecialiseerd bent? 

Er zijn dus een aantal opties: 
- Minicolleges in de Silent Disco van maximaal 20 minuten.
- Live onderzoek doen met, of een demo geven aan, de bezoekers (met een gelegenheidsopstelling)
- Een echte exhibit ontwikkelen die, eventueel zelfs zonder begeleiding, mee kan met de reizende Expeditie Next. 

Deze opties hebben andere vereisten, en andere budgettering: voor het ontwikkelen van een exhibit is een mooi bedrag beschikbaar vanuit de NWA. Omdat dit de eerste keer is dat deze Expeditie Next zo georganiseerd wordt, is nog niet duidelijk hoe de selectie zal verlopen, of wat de exacte randvoorwaarden of vergoedingen zijn. Er zijn mogelijkheden om e.e.a. te combineren met Lowlands Science, maar ook dat moet zich nog uitkristalliseren. Mocht je interesse hebben in een van deze vormen van invulling, neem dan even contact op met Stephan van Duin van de afdeling communicatie. Hij kan je meer informatie sturen. De deadline voor het aanmelden met je voorstel (2 A4) is 16 maart.
 

Meer informatie


Stephan van Duin

wetenschapsvoorlichter

(06) 21 19 73 89

Meer nieuws


Omleiding centrale gang Radboudumc Vrouw en Kind, Poliplein en het restaurant bereikbaar

8 april 2020

Om goed te kunnen werken aan de nieuwbouw van het Radboudumc, is er een omleiding gemaakt in de centrale gang richting het Poliplein (route 725) en Vrouw en Kind.

lees meer

Continue monitoring van COVID-patiënten wordt uitgebreid naar patiënten verdacht van besmetting

8 april 2020

Op de COVID-afdelingen van het Radboudumc worden de vitale functies continu gemeten en vastgelegd. Door het succes van deze benadering worden nu ook de patiënten met een waarschijnlijke COVID-besmetting op deze manier gemonitord.

lees meer

12 Defensie-medewerkers draaien mee in patiëntenzorg Radboudumc borgt zorg langere termijn

8 april 2020

Radboudumc-medewerkers kunnen de zorg op dit moment goed aan. Maar het umc verwacht dat de crisis lang gaat duren. Daarom is het belangrijk de krachten te spreiden. Zo is het Radboudumc beter voorbereid op de lange termijn.

lees meer

SAFE: Als het thuis niet veilig is… Huiselijk geweld neemt toe tijdens coronacrisis

7 april 2020

‘Blijf zoveel mogelijk thuis, zo blijf je veilig.’ Dat geldt voor besmetting met het coronavirus. Nu partners gedwongen meer bij elkaar thuis zijn, neemt het huiselijk geweld toe. Via online platform SAFE Women biedt het Radboudumc vrouwen in deze situatie hulp.

lees meer

Drone NLblijftThuis vliegt boven Radboudumc en neemt boodschap op Zaterdag 4 april om 16.00 uur schreeuwen we van de daken 'Jebentnodig.nl'

5 april 2020

Het Radboudumc bedankt NL en Nijmegen en roept op te doneren voor onderzoek naar middelen om het coronavirus te kunnen bestrijden voor patiënten en zorgmedewerkers.

lees meer

Radboudumc gebruikt UV-boxen voor desinfecteren medische hulpmiddelen 'Enorme aanwinst in verlagen virusload'

3 april 2020

Harry van Goor, hoogleraar Chirurgieonderwijs: ‘Enorme winst: virussen en andere micro-organismen binnen 25 seconden verdwenen’

lees meer