Nieuws College over Parkinson
11 maart 2021

De ziekte van Parkinson is de snelst groeiende hersenziekte in de wereld. Waar komt dat door? En kunnen we die groei nog stoppen? In een nieuw college van de Universiteit van Nederland legt hoogleraar Neurologische bewegingsstoornissen en Parkinson-expert Bas Bloem uit hoe de ziekte van Parkinson ontstaat en welke rol bestrijdingsmiddelen hierin spelen. Ook legt hij uit welke behandelingen er zijn voor mensen met parkinson én hoe de ziekte wellicht in de toekomst zelfs voorkomen kan worden. Bekijk het college hier.
 

Meer informatie


Pauline Dekhuijzen

wetenschaps- en persvoorlichter

send an email

Meer nieuws


Christian Gilissen benoemd tot hoogleraar Genoom Bioinformatica

22 oktober 2021

Christian Gilissen is per 1 oktober 2021 benoemd tot hoogleraar Genoom Bioinformatica aan het Radboudumc / de Radboud Universiteit.

lees meer

Landelijke actiedag cao - 26 oktober Radboudumc doet ook mee

21 oktober 2021

Dinsdag 26 oktober organiseren de FNV, CNV, LAD en FBZ een landelijke actiedag voor een betere cao in de acht Nederlandse umc’s. En dit keer doet ook het Radboudumc mee. 21 afdelingen draaien op deze dag zondagsdiensten.

lees meer

Vier TURBO-grants voor medisch-technisch onderzoek

19 oktober 2021

Vier TURBO-subsidies zijn vandaag toegekend aan onderzoekers van de Universiteit Twente (TechMed Centre) en het Radboudumc voor vernieuwend technisch-medisch onderzoek. Met de subsidie kunnen ze gezamenlijk een innovatief idee uitwerken.

lees meer