Nieuws Films van LUX kijken vanuit je ziekenhuisbed in het Radboudumc
14 januari 2021

Een bezoek aan het filmtheater brengen vanuit het ziekenhuisbed? LUX en Blue Zone van het Radboudumc maken het mogelijk. Patiënten kunnen vanaf donderdag 14 januari arthouse-films van LUX via filmplatform Picl bekijken. Ook starten deze maand de online lessen van de Blue Zone waardoor patiënten en naasten aan online workshops  kunnen deelnemen.

Het Radboudumc en LUX bieden samen iets unieks aan: filmbezoek vanuit het ziekenhuisbed. Vanaf deze maand zullen de (arthouse) films van LUX via Blue Zone worden aangeboden aan patiënten en naasten in het ziekenhuis. Het gaat om actuele titels die op dat moment in LUX draaien, zodat patiënten zelfs vanuit hun ziekenhuisbed kunnen bijblijven en meegenieten van het nieuwste filmaanbod. De filmprogrammeur van LUX zal hen daarbij elke maand één titel uit het aanbod tippen.

De films worden aangeboden via online filmplatform Picl. Op Picl kunnen bezoekers (via hun eigen filmtheater) digitaal arthouse films en documentaires zien die nu draaien of die ze net hebben gemist. Het Radboudumc, LUX en Picl maken het nu ook mogelijk voor patiënten om hier via Blue Zone gebruik van te maken.

In de wereld komen vijf Blue Zones voor: gebieden waar de mensen een specifieke levensstijl en leefomgeving delen en waar ze langer leven. Het Radboudumc wil patiënten hetzelfde gevoel van zo’n Blue Zone bieden. Een fijn gevoel waarbij ze even hun zorgen vergeten. Het Radboudumc introduceerde daarom in 2019 het project Blue Zone, met ontspanningsactiviteiten en creatieve workshops voor patiënten en hun naasten. Deze activiteiten bieden hen afleiding en een moment van rust en ontspanning. Dankzij een subsidie van Fonds1999 kan het Radboudumc deze maand starten met het online activiteitenaanbod en het filmhuisbezoek.

Kijk op www.radboudumc.nl/bluezone-online voor meer informatie.

Meer informatie


Dennis Verschuren

woordvoerder / persvoorlichter

+31634942522
neem contact op

Meer nieuws


Is het mogelijk om je pijngrens te beïnvloeden?

15 januari 2021

Pijnonderzoeker Esmeralda Blaney Davidson geeft antwoord bij de Universiteit van Nederland

lees meer

Grote regionale verschillen bij euthanasie

15 januari 2021

In sommige Nederlandse gemeenten komt euthanasie soms tot zeven keer vaker voor dan in andere gemeenten blijkt uit onderzoek.

lees meer

Radboudumc Penningen en Innovation Award uitgereikt Jaarlijkse prijzen voor Radboudumc’ers voor buitengewone prestaties

11 januari 2021

IC-verpleegkundige Marcel Rekers en kinderverpleegkundige Sanne van Alphen kregen de Radboudumc Penning en Junior Penning. Winnaars van de Innovation Award zijn chirurg Harry van Goor en internist Bas Bredie.

lees meer