Nieuws IC-verpleegkundige Cees Peeters benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

25 november 2021

IC-verpleegkundige Cees Peeters is woensdag 24 november geëerd met een lintje. Burgemeester van Druten Corry van Rhee-Oud Ammerveld reikte de Koninklijke onderscheiding aan hem uit in het Radboudumc.

Cees Peeters kreeg de onderscheiding bij zijn afscheid van het Radboudumc, waar hij 40 jaar als IC-verpleegkundige heeft gewerkt. Cees wordt door collega’s geroemd om zijn vergaande zorgkennis op de neuro-intensive care en de algemene intensive care. Waar hij daarnaast in uitblinkt is zijn enorme drive en tomeloze inzet om de beste patiëntenzorg te leveren. Hij stáát voor zijn patiënten, evenals voor hun naasten.

Motivator

Cees is een verpleegkundige die opkomt voor de professie van verpleegkunde. Hij blijft kritisch, op een positieve manier en blijft collega’s aanzetten om kritisch te zoeken naar de allerbeste zorg. Cees wordt gezien als een motivator, die ervoor zorgt dat mensen kiezen om IC-verpleegkundige te worden, maar vóóral ook te blijven.

Steun

Voor collega’s is Cees daarnaast een enorme steun als zij het wat moeilijker hebben. Zo heeft hij veel collega’s begeleid die terugkwamen van een burn-out of uitvielen vanwege andere psychosociale klachten. Sinds de uitbraak van COVID-19 was en bleef Cees de stuwende kracht en hield hij collega’s ‘op de been’. Kenmerkend voor hem hierin zijn zijn reflecterend vermogen, relativeringsvermogen, maar vooral zijn empathisch vermogen.

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Prijzen en benoemingen

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet