Nieuws IC-verpleegkundige Karin Vogelesang krijgt eerste vaccinatie Radboudumc
6 januari 2021

Vandaag om 15.00 uur werd bij het Radboudumc de eerste vaccinatie gezet door Charlotte van Daal van de Arbo- en Milieudienst (AMD) van het Radboudumc. IC-verpleegkundige Karin Vogelesang was de gelukkige. Onder grote belangstelling van de media en onder toeziend oog van vele direct bij het proces betrokkenen werd deze eerste vaccinatie gezet.

 

'We hopen binnen een paar dagen klaar te zijn met het vaccineren van medewerkers waarvoor we nu een vaccin hebben gekregen', zegt infectioloog Chantal Bleeker van het crisisteam.
Zondag einde dag zullen naar verwachting zo'n 700 medewerkers gevaccineerd zijn.

 

Meer informatie


Margie Alders

persvoorlichter

+31622421639
neem contact op

Meer nieuws


Kwetsbare Nijmegenaren door corona minder vaak fysiek bij de huisarts

22 januari 2021

De COVID-19-pandemie heeft in 2020 in Nijmegen en omstreken geleid tot een flinke afname van huisartsconsulten voor patiënten met chronische fysieke gezondheidsproblemen. Ook daalde het aantal fysieke consults voor patiënten met mentale klachten, hoewel de vraag daarnaar gelijk bleef.

lees meer

Nieuwste 3D technologie toegepast bij vaardigheidstraining Radboudumc Health Academy

22 januari 2021

Verpleegkundigen oefenen na de training thuis of op de afdeling met 3D anatomische modellen, zodat ze zich sneller vertrouwd voelen om de zorg in de praktijk toe te passen.

lees meer

Rob Aarnoutse benoemd tot hoogleraar aan het Radboudumc

22 januari 2021

Ziekenhuisapotheker en klinisch farmacoloog Rob Aarnoutse is benoemd tot hoogleraar 'Translationele farmacologie van antimicrobiële middelen, in het bijzonder geneesmiddelen bij tuberculose'.

lees meer

Bestralings-boost verlaagt kans op terugkeer prostaatkanker

21 januari 2021

Een extra dosis straling precies op de tumor verbetert de vooruitzichten van mannen met niet-uitgezaaide prostaatkanker, zonder extra bijwerkingen. De kans dat de ziekte binnen vijf jaar terugkomt, is voor hen minder groot dan voor mannen die de ‘boost’ niet krijgen.

lees meer