Nieuws In memoriam hoogleraar Psychiatrie Aart Schene
6 december 2021

Tot ons grote verdriet delen we mee dat op woensdag 1 december onze zeer geliefde collega prof. dr. Aart Schene is overleden. Hij was sinds 2014 hoogleraar en afdelingshoofd Psychiatrie van het Radboudumc. Hij heeft veel betekend voor de psychiatrie In Nederland en daarbuiten.

Aart Schene was sinds 2014 hoogleraar en afdelingshoofd Psychiatrie van het Radboudumc. Hij legde dit voorjaar zijn functie als afdelingshoofd neer, vanwege een ernstige ziekte. Zijn indrukwekkende loopbaan en verdiensten voor de psychiatrie in Nederland en daarbuiten, werden dit jaar nog bekroond met een uitzonderlijk erelidmaatschap van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie. Aart heeft zich altijd onvermoeibaar en met passie wetenschappelijk, bestuurlijk en in de beroepspraktijk ingezet voor de kwaliteit van leven van psychiatrische patiƫnten en standaarden voor zorgkwaliteit waarmee psychiaters hun werk nog beter kunnen doen.

Daarnaast ontving hij afgelopen zomer de nieuw ingestelde Donders Medal om hem te eren voor zijn bijdrage aan het Donders Instituut. Zijn spilfunctie in het verweven van klinisch en fundamenteel onderzoek binnen het Donders Instituut en het Radboudumc, werd uitermate gewaardeerd. De vele samenwerkingen met de Donders-collegae en begeleiding van een groot aantal Donders-promovendi vormen het bewijs van zijn succes.

Betrokken bij het Radboudumc

Zolang hij dat nog kon, bleef Aart betrokken bij het Radboudumc, zijn afdeling Psychiatrie en zijn collega’s. We wensen zijn naasten, zijn collega’s van Psychiatrie en ieder ander die hem goed kende, veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet