Nieuws Nieuwe behandelmogelijkheden zorgen voor concentratie Radiotherapie in Nijmegen
15 januari 2021

Het Radboudumc heeft besloten zijn satellietvestiging Radiotherapie in Boxmeer dit jaar te sluiten. De reden is de komst van nieuwe apparatuur en behandelmogelijkheden die in Nijmegen samengebracht moeten worden.

Vanaf medio 2021 zullen alle patiënten worden bestraald in een van de vestigingen in Nijmegen (Radboudumc of CWZ). Deze verandering vereist een zorgvuldig traject, waarvoor wij de tijd willen nemen. Dit betekent dat patiënten altijd hun behandeling in de vestiging Boxmeer kunnen afronden en dat dit gebeurt met dezelfde kwaliteit en inzet.

Ontwikkelingen

De ontwikkelingen rondom radiotherapie gaan de laatste jaren erg snel. De komst van nieuwe apparaten (MR-linac) en behandelmogelijkheden (opkomst protonentherapie, doorontwikkeling hypofractioneren en nieuwe combinatiebehandelingen) zorgen ervoor dat de kwaliteit en de uitkomst van de behandelingen steeds beter worden. Dat is natuurlijk goed nieuws voor de patiënt. Om deze behandelingen op een verantwoorde manier aan alle patiënten aan te kunnen bieden, is het bijeenbrengen van de juiste specialistische expertise, apparatuur en logistieke ondersteuning op de juiste plek een voorwaarde. Door de radiotherapeutische zorg van het Radboudumc bijeen te brengen in Nijmegen, kunnen we beter aan deze voorwaarde voldoen.

We nemen dit besluit dus nu om in de toekomst de goede kwaliteit van zorg voor onze patiënten blijvend te garanderen. Het Maasziekenhuis en het Radboudumc werken al vele jaren met volle tevredenheid met elkaar samen op verschillende terreinen. Dit zal de komende jaren zo blijven.

Meer nieuws


Een zeldzame ziekte hebben is niet zeldzaam

25 februari 2021

Zondag 28 februari is Rare Disease Day of Zeldzameziektendag

lees meer

Artificiële Intelligentie voor betere preventie van dementie AI-Mind project ontwikkelt platform voor snelle, vroege diagnostiek

23 februari 2021

Het internationale AI-Mind project, waaraan ook het Radboudumc deelneemt, gaat slimme digitale instrumenten ontwikkelen om hersenverbindingen te screenen en het risico op dementie in te schatten bij mensen met milde cognitieve problemen.

lees meer

Het kan, direct contact met iemand die droomt Publicatie in Current Biology

18 februari 2021

Kan iemand in een droom vragen oppikken en ze beantwoorden? Een onderzoeksgroep met wetenschappers van het Radboudumc/Donders Instituut laat zien dat het kan.

lees meer

Radboudumc geeft Leidse Waaghoofdbrug tweede leven in binnentuin Nieuwe tuinen stimuleren welbevinden patiënten en medewerkers

18 februari 2021

Herinrichtingsplannen geven ruimte voor meer parklandschap en hergebruik voetgangersbrug uit Leiden in binnentuinen Radboudumc. Hiermee werken we aan een 'healing environment' voor patiënten en medewerkers.

lees meer

We bewegen nóg minder door corona

16 februari 2021

"Als je beweging in pilvorm had, zou dat het meest voorgeschreven medicijn ter wereld zijn"

lees meer