Nieuws NWO netwerk gehackt
15 februari 2021

Het netwerk van NWO is voorlopig niet benaderbaar. De servers zijn gehackt. Op dit moment is alles erop gericht om het huidige probleem zo snel mogelijk te verhelpen. Het is op dit moment niet te zeggen hoelang deze situatie gaat duren.

 

Geen van de applicaties die op het netwerk van NWO draaien is momenteel toegankelijk. Dat betekent onder meer dat mailadressen van NWO, Regieorgaan SIA en Regieorgaan NRO niet benaderbaar zijn. Ook officesoftware is niet te gebruiken, waaronder Outlook. De website NWO.nl is niet aangetast door de hack.

Aanvraagproces via ISAAC opgeschort

De applicatie ISAAC, die gebruikt wordt om subsidieaanvragen af te handelen, draait op een externe server en lijkt niet geïnfecteerd te zijn. Uit veiligheidsoverwegingen is deze server echter momenteel volledig afgesloten voor iedere gebruiker, totdat zeker is dat er geen infectie is of kan plaatsvinden.

Meer info hier

 

NWO network hacked

At the moment, NWO's network is not accessible. The servers have been hacked. Currently, all efforts are focused on fixing the problem as soon as possible. For now, it is impossible to say how long this situation will last.

None of the applications running on NWO's network are currently accessible. Therefore, the email addresses of NWO, Taskforce for Applied Research SIA and Netherlands Initiative for Education Research (NRO) are not accessible. Office software, including Outlook, cannot be used either. The NWO.nl website has not been affected by the hack.

Application process via ISAAC suspended

The application ISAAC, which is used to process grant applications, runs on an external server and does not appear to have been infected. However, for security reasons, this server is currently completely closed to all users until it is certain that no infection has occurred or will occur.

More info here

Meer nieuws


Succesvol werken aan een beter geheugen Kennis beklijft beter als ze wordt gekoppeld aan bekende ruimtes

3 maart 2021

Als je namen, een boodschappenlijst of andere zaken wilt onthouden, lukt dat beter als je ze koppelt aan spullen in je huiskamer of keuken. Die techniek helpt niet alleen bij het snel onthouden, maar verbetert ook het langetermijngeheugen.

lees meer

Bewegen voorkomt nieuwe hart- en vaatziekten

3 maart 2021

Promotie van Esmée Bakker op 4 maart om 10.30 uur

lees meer

Een genetische pleister die erfelijke doofheid moet voorkomen Onderzoek wijst uit dat aanpak voor DFNA9 kan werken

3 maart 2021

Onderzoekers van het Radboudumc hebben een genetische pleister ontwikkeld voor DFNA9, een vorm van erfelijke doofheid. Daarmee kunnen ze de problemen in de gehoorcellen opheffen. Verder onderzoek is nodig om de genetische pleister als therapie naar de kliniek te brengen.

lees meer

Hoe gaan angstige mensen om met het coronavirus?

2 maart 2021

Mensen die van nature geneigd zijn zich vaker terug te trekken, blijken tijdens de coronapandemie juist minder angstig.

lees meer

Water als nieuw middel voor hartonderzoek bij pijn op de borst

1 maart 2021

Wetenschappers van het Radboudumc hebben met succes een nieuwe techniek toegepast om oorzaken van pijn op de borst in de kransslagaders van het hart te onderzoeken.

lees meer