Nieuws Radboudumc in wereldwijde ranking ‘Diversity Leaders’ van Financial Times

20 december 2021

Het Radboudumc staat op nummer 99 in de wereldwijde ranking ‘Diversity Leaders’ van de Financial Times. In het onderzoek hebben medewerkers beoordeeld hoe ‘inclusief’ zij de organisatie waar zij werken, vinden.

De enquête onder meer dan 100.000 werknemers wereldwijd, uitgevoerd door onderzoeksbureau Statista, peilt het beeld dat medewerkers hebben van de inclusiviteit van hun organisatie en van de inspanningen om verschillende aspecten van diversiteit te bevorderen. Het betreft hier diversiteit op het gebied van gender, etniciteit, beperkingen en seksuele voorkeur. 

Nummer 99 & nummer 2

Er zijn uiteindelijk 15.000 organisaties en bedrijven beoordeeld, waarvan er 850 de ranking haalden. In deze ranking staat het Radboudumc op nummer 99. We zijn hierin de hoogst genoteerde Nederlandse zorgorganisatie. Van alle onderzochte zorginstellingen staan we zelfs op nummer 2 wereldwijd als het gaat om de aandacht voor diversiteit. Inmiddels is het certificaat van de Financial Times officieel ontvangen.

Op onze website kun je meer lezen over wie wij willen zijn als inclusieve werkgever en hoe wij daar in de praktijk invulling aan geven: www.radboudumc.nl/voor-iedereen

Lees meer over de ranking op de website van Financial Times
 

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Prijzen en benoemingen

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet