Nieuws Weer aan het werk na kanker
2 november 2021

Goede, persoonlijke begeleiding is van cruciaal belang om als kankerpatiënt terug te keren in het arbeidsproces. Het is van belang om niet alleen te kijken naar de ziekte, maar ook naar andere aspecten die geraakt worden, zoals werk, inkomen en zingeving.

Het Radboudumc en Stap Nu werken hierin samen en verbinden de zorg die een patiënt nodig heeft met de arbeidsomgeving. Zo plaatsen zij de patiënt in het hart van het (zorg)netwerk en staan zij samen ‘om de patiënt heen’. Zo bieden ze ondersteuning op maat, die is afgestemd op de situatie van de werkende patiënt.

Dit maakt mensen met kanker in de eerste plaats mens, en niet patiënt of cliënt. Ze houden zelf regie op werk en inkomen, zowel tijdens als na de behandeling. Dit is belangrijk voor de kwaliteit van leven en bevordert het herstel.

Meer informatie met voorbeelden over deze samenwerking lees je hier.

Meer informatie


Margie Alders

persvoorlichter

+31622421639
send an email
lees meer

Meer nieuws


Medici op straat: Ook Nijmeegse artsen en verpleegkundigen de straat op

1 december 2021

In Rotterdam en Utrecht deden ze het al. Het afgelopen weekend zijn ook Nijmeegse artsen de straat op gegaan. Niet om mensen te overtuigen om zich te laten vaccineren, maar om het gesprek met hen aan te gaan en hen goed te informeren.

lees meer

T-Guard kan immuunsysteem resetten

1 december 2021

Al 20 jaar werkt het Nijmeegse Xenikos, een spin-off van het Radboudumc, aan een middel dat het afweersysteem kan resetten.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet