Nieuws Weer aan het werk na kanker

2 november 2021

Goede, persoonlijke begeleiding is van cruciaal belang om als kankerpatiënt terug te keren in het arbeidsproces. Het is van belang om niet alleen te kijken naar de ziekte, maar ook naar andere aspecten die geraakt worden, zoals werk, inkomen en zingeving.

Het Radboudumc en Stap Nu werken hierin samen en verbinden de zorg die een patiënt nodig heeft met de arbeidsomgeving. Zo plaatsen zij de patiënt in het hart van het (zorg)netwerk en staan zij samen ‘om de patiënt heen’. Zo bieden ze ondersteuning op maat, die is afgestemd op de situatie van de werkende patiënt.

Dit maakt mensen met kanker in de eerste plaats mens, en niet patiënt of cliënt. Ze houden zelf regie op werk en inkomen, zowel tijdens als na de behandeling. Dit is belangrijk voor de kwaliteit van leven en bevordert het herstel.

Meer informatie met voorbeelden over deze samenwerking lees je hier.

Meer informatie


Margie Alders

woordvoerder

+31622421639
neem contact op
lees meer

Meer nieuws


Nieuwe biomarker voor jicht kan ziekte monitoren

26 februari 2024

Radboudumc en Université Paris Cité hebben een nieuwe biomarker gevonden waarmee de aanwezigheid van urinezuurkristallen heel goed is te monitoren. Mogelijk is daarmee gezondheidsschade op termijn terug te dringen.

lees meer

Vijf vragen over jicht Beantwoord door reumatoloog Sander van Leuven

26 februari 2024

Jicht is aan een stille maar gestage opmars bezig. In 2019 waren er wereldwijd meer dan 45 miljoen mensen met jicht, een verdubbeling in dertig jaar. Reumatoloog Sander van Leuven beantwoordt vijf veelvoorkomende vragen.

lees meer

Merel van der Stelt in Focus over 3D-geprinte onderbeenprotheses Donderdag 22 februari, 20.55 uur, Focus, NPO2

22 februari 2024

NTR Wetenschap zendt op donderdag om 20.55 uur de uitzending 'Geprinte benen' uit. Hierin is o.a. collega Merel van der Stelt te zien. (foto: Focus)

lees meer

Groen licht voor uniek screeningssysteem gevaarlijke gisten

20 februari 2024

Het Radboudumc/CWZ expertisecentrum voor schimmelinfecties gaat met het RIVM en UMCG een wereldwijd unieke screening en surveillance opzetten voor gisten, in het bijzonder Candida auris.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet