Nieuws 2021 Weer aan het werk na kanker

2 november 2021

Goede, persoonlijke begeleiding is van cruciaal belang om als kankerpatiënt terug te keren in het arbeidsproces. Het is van belang om niet alleen te kijken naar de ziekte, maar ook naar andere aspecten die geraakt worden, zoals werk, inkomen en zingeving.

Het Radboudumc en Stap Nu werken hierin samen en verbinden de zorg die een patiënt nodig heeft met de arbeidsomgeving. Zo plaatsen zij de patiënt in het hart van het (zorg)netwerk en staan zij samen ‘om de patiënt heen’. Zo bieden ze ondersteuning op maat, die is afgestemd op de situatie van de werkende patiënt.

Dit maakt mensen met kanker in de eerste plaats mens, en niet patiënt of cliënt. Ze houden zelf regie op werk en inkomen, zowel tijdens als na de behandeling. Dit is belangrijk voor de kwaliteit van leven en bevordert het herstel.

Meer informatie met voorbeelden over deze samenwerking lees je hier.

Meer informatie


Margie Alders

woordvoerder

+31622421639
neem contact op
lees meer

Meer nieuws


Roze wolk niet voor alle ouders  Radboudumc en GGD starten samenwerking om postpartum depressie sneller te signaleren

21 september 2023

Het is belangrijk dat een postpartum depressie snel wordt gesignaleerd. Het Radboudumc en GGD Gelderland-Zuid werken samen om dit mogelijk te maken. Een vragenlijst moet ouders helpen dit bespreekbaar te maken.

lees meer

Herdenking operatie Market Garden op 18 september Samen met de 82ste Airborne Divisie – je bent welkom

15 september 2023

Radboudumc staat stil bij de bevrijding van Nijmegen in 1944. Vertegenwoordigers van de 82ste Airborne Divisie, onderdeel van operatie Market Garden, nemen deel aan de herdenking.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet