Nieuws Zonder begeleiding naar uw afspraak
25 november 2021

Om te zorgen dat het niet te druk is in wachtkamers van poliklinieken, dagbehandelingen en functieafdelingen, en iedereen 1,5 meter afstand kan houden, kunnen patiënten met ingang van maandag 29 november helaas geen begeleider meer meenemen in het ziekenhuis. Alleen als het voor u als patiënt noodzakelijk is dat een begeleider meegaat of als dit met uw zorgverlener is afgesproken mag er maximaal één begeleider (zonder klachten) mee.

Daarnaast zijn er de volgende uitzonderingen voor begeleiders:

  • Patiënten die komen voor een bevalling mogen twee begeleiders meenemen.
  • Kinderen en jongeren tot 18 jaar die een afspraak hebben op de polikliniek mogen twee ouders meenemen.
  • (Kwetsbare) ouderen die een afspraak hebben op de polikliniek mogen hun partner én een kind/mantelzorger meenemen.

Maximaal twee bezoekers aan opgenomen patiënten

Patiënten die op onze verpleegafdeling opgenomen zijn, mogen per dag maximaal twee bezoekers ontvangen. Ook kinderen vanaf 0 jaar worden geteld als bezoeker. Bezoek mag ook gelijktijdig komen als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Lukt dat niet, dan moeten bezoekers verspreid komen. Uiteraard moeten zij ook tijdens het bezoek op de kamer een mond-neusmasker dragen. Deze maatregel geldt voor het hele terrein van het ziekenhuis. Ook buiten zijn maximaal twee bezoekers per dag toegestaan.

Er zijn de volgende uitzonderingen voor bezoekers:

  • Opgenomen kinderen mogen maximaal vier bezoekers per dag ontvangen, maximaal twee bezoekers tegelijkertijd, als er 1,5 meter afstand kan worden gehouden.
  • Opgenomen patiënten na bevalling mogen maximaal vier bezoekers per dag ontvangen, maximaal twee bezoekers tegelijkertijd, als er 1,5 meter afstand kan worden gehouden.
  • Uitzonderingen zijn mogelijk voor patiënten die mogelijk komen te overlijden. Dit kan worden overlegd met de afdeling waar de patiënt is opgenomen.

Meer nieuws


Medici op straat: Ook Nijmeegse artsen en verpleegkundigen de straat op

1 december 2021

In Rotterdam en Utrecht deden ze het al. Het afgelopen weekend zijn ook Nijmeegse artsen de straat op gegaan. Niet om mensen te overtuigen om zich te laten vaccineren, maar om het gesprek met hen aan te gaan en hen goed te informeren.

lees meer

T-Guard kan immuunsysteem resetten

1 december 2021

Al 20 jaar werkt het Nijmeegse Xenikos, een spin-off van het Radboudumc, aan een middel dat het afweersysteem kan resetten.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet