Nieuws Gezondheidsgegevens Radboudumc opvraagbaar in Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO)

13 oktober 2022

Alle gegevens over uw gezondheid kunt u sinds kort zelf verzamelen op één online plek: de zogenoemde Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO). Op deze plek verzamelt u gegevens van bijvoorbeeld uw huisarts, fysiotherapeut, uitslagen van onderzoek. Ook gegevens die u zelf meet, zoals uw bloeddruk, kunt u toevoegen aan uw PGO. Zo heeft u alle gegevens op één plek.Vanaf nu kunnen patiënten met mijnRadboud ook een deel van hun gezondheidsgegevens opvragen via een PGO.

PGO: een digitale omgeving

Een PGO is een digitale omgeving (website of app) waarin u uw gezondheidsgegevens vanuit verschillende bronnen op één online plek kunt verzamelen, beheren en delen met anderen. Dit kunnen onder andere gegevens over voeding zijn, over medicatie maar ook over uitslagen van medisch onderzoek. De gegevens zijn afkomstig van bijvoorbeeld de huisarts, het ziekenhuis of de fysiotherapeut, maar een patiënt kan ook eigen informatie verzamelen. Al die gegevens kunt u zelf samenbrengen in uw PGO.

Heeft u een actief mijnRadboud-account?

Als u een actief MijnRadboud-account heeft, dan kunt u vanaf nu ook een deel van uw gezondheidsgegevens opvragen via een PGO. Hiervoor moet u zich wel eerst aanmelden bij een PGO-aanbieder.

Wat is het verschil met mijnRadboud?

MijnRadboud is ons eigen patiëntenportaal waarin u inzage heeft in uw medisch dossier van het Radboudumc. In uw PGO kunt u een deel van uw gegevens van het Radboudumc downloaden. Dit zijn nooit andere gegevens dan dat u kunt zien in mijnRadboud.
In mijnRadboud kunt u meer gegevens inzien dan in een PGO.

Meer informatie over PGO's

PGO’s behoren tot het publieke domein. De verantwoordelijkheid voor de werking van een PGO of voor de kwaliteit van de gegevens die getoond worden, ligt daarom niet bij de zorg of het Radboudumc, maar bij de leverancier van het betreffende PGO. Het Radboudumc is ook niet verantwoordelijk voor hoe de door de patiënt opgevraagde informatie wordt getoond in het PGO. U kiest zelf uw eigen aanbieder van de PGO.

  • U leest meer infotmatie op pgo.nl.
  • In dit filmpje wordt uitgelegd hoe een PGO werkt.
  • Ook Patiëntenfederatie Nederland geeft veel informatie over de PGO en een lijst van PGO-leveranciers. U vindt hier o.a. informatie over veiligheid en gegevensbescherming en het keurmerk MedMij.
  • Heeft u vragen over de gegevens in een door u gekozen PGO? Dan kunt u die stellen aan de betrokken PGO-leverancier.

Meer nieuws


Nieuwe game traint huisarts en triagist sneller te beslissen bij spoedzorg Patiënt sneller op de juiste plek

15 maart 2023

Gaming nu ook ingezet bij training huisartsen en triagisten om snel en veilig beslissingen te kunnen nemen in de spoedzorg. De doorstroming in de spoedzorgketen kan zo efficiënter verlopen.

lees meer

De Week van Zeldzame Kankers Extra aandacht voor de ziekte én de patiënt

8 maart 2023

Hoe belangrijk aandacht is voor patiënten en hun naasten bij zeldzame kankersoorten vertelt vertelt Danielle, partner van de inmiddels overleden Paul.

lees meer

Eerste patiënten met erfelijke oogaandoening behandeld met nieuwe experimentele gentherapie  Studie toont mogelijk verbeterd zicht door nieuwe behandeling

7 maart 2023

Artsen hopen op verbeterd zicht voor patiënten met bepaalde vorm van de erfelijke oogaandoening retinitis pigmentosa door nieuwe experimentele gentherapie.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet