Nieuws Alma Tostmann wint Vrouw in de Media Award Gelderland

2 februari 2022

Alma Tostmann, infectieziekten-epidemioloog van het Radboudumc in Nijmegen ontvangt de Vrouw in de Media Award 2021 voor de regio Gelderland. Alma Tostmann heeft zich in 2021 volgens 36 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. 

De Vrouw in de Media Award is een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en sprekersbureau ZijSpreekt. Op voordracht van journalisten en het publiek zijn 79 vrouwelijke deskundigen geselecteerd die in aanmerking komen voor één van de veertien prijzen. Alma Tostmann was genomineerd in de categorie Regionale Vrouw (Gelderland), naast bijvoorbeeld ook atleet Sifan Hassan.

'Ze overziet het veld'

Alma Tostmann wordt door de stemmers geroemd om haar optredens in de media. Ze is altijd duidelijk op radio en tv, maar vooral ook haar dagelijkse duiding rondom COVID-19 op Twitter wordt gewaardeerd. ‘Ze heeft een heldere stem in tijden waarin er veel ruis is op de lijn. Ze weet als geen ander het veld te overzien en maatregelen en ontwikkelingen kritisch en constructief te duiden’, aldus een van de stemmers.

Alma in de studio van Omroep Gelderland met haar Award

Landelijke prijs

De regionale award is een onderdeel van de landelijke Vrouw in de Media Awards. Chantal Bleeker-Roovers, hoogleraar uitbraken van infectieziekten van het Radboudumc, dingt nog mee naar deze landelijke prijs. Deze winnaar hiervan wordt maandagavond 7 februari bekendgemaakt.
 

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Prijzen en benoemingen

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet