Nieuws Back to the campus-week voor medische studenten
20 april 2022

Deze week is het Back to the campus-week voor studenten. Binnen onze medische faculteit is de opkomst bij het fysieke onderwijs lager dan voor de COVID-pandemie. Deze week zijn er activiteiten in de onderwijsgebouwen van het Radboudumc voor studenten om elkaar en docenten (opnieuw) te ontmoeten, om hiermee het belang van fysiek onderwijs en samenkomen te onderstrepen.

Veel studenten hebben door de coronapandemie en het digitaal onderwijs nog nooit een normaal collegejaar gehad. Ze weten ook niet precies wat ze van onderwijs op de campus kunnen verwachten. Dit is een landelijk probleem bij onderwijsinstellingen en speelt niet alleen bij de medische faculteit van het Radboudumc. De Back to campus-week is erop gericht om studenten en docenten elkaar (opnieuw) te laten ontmoeten, en om duidelijk te maken dat leren voor een belangrijk deel in interactie met elkaar gebeurt.

 

Verdiepen en verbinden

Van dinsdag 19 tot en met vrijdag 22 april zijn er activiteiten voor docenten en studenten op de campus om met elkaar in gesprek te gaan. Alle docenten besteden tijdens hun onderwijsmomenten aandacht aan de voordelen van fysiek onderwijs, het live samen onderwijs volgen en zo leren en discussiĆ«ren. Ook zijn er verbindende activiteiten, zoals gezamenlijke lunches voor studenten en docenten en rondleidingen door het Anatomisch Museum. Het gaat zowel om het verdiepen van kennis als om het stimuleren van onderling contact. Studenten en docenten komen hiermee weer in het ritme van dagelijks samen onderwijs op de campus volgen.

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet