Nieuws Britt Mossink bekroond met Nederlandse Neurofederatie Prijs 2022

17 juni 2022

Britt Mossink heeft de Nederlandse Neurofederatie Ph.D. Proefschriftprijs 2022 gewonnen voor haar thesis The cell-type specific contribution of EHMT1 to neuronal network dysfunction in Kleefstra syndrome. Zij nam de prijs in ontvangst tijdens de Dutch Neuroscience Meeting op donderdag 16 juni in Tiel en hield daar ook een lezing over de belangrijkste bevindingen in haar proefschrift. 

Volgens de jury was de aanpak in deze scriptie, om menselijke neuronen te bestuderen elektrofysiologische en moleculaire instrumenten in een systeem dat de connectiviteit behoudt, zeer krachtig. Door deze aanpak werden verschillende nieuwe aspecten van de mutatie met de onderliggende complexiteit van de ziekte blootgelegd.

Na het afronden van haar Bachelor Life Science opleiding aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven, heeft Britt een carrière in onderzoek nagestreefd via een studie aan de Universiteit Maastricht, waar zij de Master Biomedical Science volgde. Tijdens haar Master, In 2015 besloot ze zich aan te sluiten bij het lab van Dr. Dirk Schubert en Dr. Nael Nadif Kasri op de afdeling Cognitieve Neurowetenschappen van het Donders instituut voor Medische Neurowetenschappen in Nijmegen. Hier bestudeerde zij de bijdrage van vier Kleefstra Syndroom spectrum genen aan de neuronale functie met behulp van micro-electrode arrays. Na een succesvolle stage besloot ze een PhD positie te accepteren om haar werk aan het Kleefstra Syndroom voort te zetten onder begeleiding van Prof. Hans van Bokhoven, Dr. Nael Nadif Kasri en Dr. Dirk Schubert (2017). Tijdens haar promotie heeft ze stamcelmodellen gebruikt om te bestuderen hoe mutaties in EHMT1 de communicatie tussen verschillende soorten hersencel-typen beïnvloeden op micro-elektrode arrays. Haar werk heeft geleid tot meerdere publicaties in high impact internationale tijdschriften.

De Nederlandse Neurofederatie Proefschriftprijs is bedoeld als aanmoediging voor nieuwe getalenteerde neurowetenschappers. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de Dutch Neuroscience Meeting (DNM).

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Prijzen en benoemingen

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet