Nieuws Gezamenlijke opleiding Academische Alliantie succesvol afgerond

14 juli 2022

Vrijdag 8 juli kwamen zorgprofessionals en leidinggevenden van Maastricht UMC+ en Radboudumc bij elkaar om hun leiderschapsopleiding ‘Bouwen aan toekomstige ziekenhuiszorg’ van de Academische Alliantie gezamenlijk af te sluiten.

Radboudumc en Maastricht UMC+ werken in de Academische Alliantie samen aan gezond leven. Als onderdeel van deze samenwerking zijn 24 zorgprofessionals en leidinggevenden in het najaar van 2021 gestart met een nieuwe opleiding, opgezet in nauwe samenwerking met Radboud Management Academy en UMIO|Maastricht University.

Geslaagd traject

Tijdens de opleiding gingen de deelnemers aan de slag met vraagstukken rondom de kwaliteit van zorg, de beschikbaarheid van zorg en de kwaliteit van arbeid. Daarbij kregen kennis en methodieken vanuit de (sociaal-organisatorische) bedrijfskunde en leiderschap aangereikt, om de bijbehorende dilemma’s het hoofd te bieden.
De deelnemers aan de opleiding kijken terug op een geslaagd traject. Met name het uitwisselen van kennis over de grenzen van de eigen organisaties en disciplines heen werd als bijzonder waardevol ervaren. De deelnemers kunnen de geleerde lessen nu in de praktijk gaan brengen bij gezamenlijke initiatieven in de Academische Alliantie.

Meer nieuws


14de Internationale Congres Myotone Dystrofie brengt hoop voor behandeling Nieuwe inzichten Nijmeegse onderzoekers; Patiëntendag

4 april 2024

Nieuwe ontwikkelingen, behandelingen en onderzoek worden besproken tijdens het 14de Internationale Congres over Mytone Dystrofie (IDMC-14) in De Vereeniging in Nijmegen. Dit 5-daagse congres (9-13 april) sluit op 13 april af met een Patiƫntendag voor patiƫnten met myotone dystrofie en hun naasten.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet