Nieuws Mobiele Medische Teams voorzien van nieuwe dienstkleding 

2 juni 2022

De vier Mobiele Medische Teams (MMT’s) in Nederland dragen vanaf donderdag 2 juni nieuwe dienstkleding. De nieuwe kleding is comfortabel in verschillende omstandigheden en voldoet aan alle veiligheidseisen en wordt gedragen door het hele team, bestaande uit medisch specialisten, verpleegkundigen van het Amsterdam UMC, Erasmus MC, Radboudumc en UMC Groningen en de helikopterpiloten van ANWB Medical Air Assistance. De teams van Amsterdam en Groningen beschikken ook nog over een Helicopter Landing Officer.

Een MMT wordt pre-hospitaal ingezet wanneer medisch specialistische zorg nodig is bij een levensbedreigende situatie van een slachtoffer van bijvoorbeeld een auto-ongeluk. Er zijn vier teams (Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen en Groningen) die voor heel Nederland 24/7 paraat staan met de helikopter en een MMT-voertuig. Tijdens hun werk komen de MMT’s terecht in de meest uiteenlopende omstandigheden. Goed zittende kleding, comfortabel in allerlei weersoorten en situaties, is daarbij onmisbaar en de huidige kleding en het ontwerp voldeed daar niet meer aan. Voor de eenheid tussen de teams en ten behoeve van de efficiëntie is een aantal jaar geleden een gezamenlijk traject gestart om de teams  te voorzien van nieuwe kleding.

Signaalrood met donkerblauw

De nieuwe dienstkleding bestaat uit verschillende lagen en er is voor iedereen en voor elke weersomstandigheid een passende keuze. Er is gekozen voor de kleuren signaalrood in combinatie met donkerblauw waaraan reflecterende striping voor de zichtbaarheid is toegevoegd. De kleding voldoet daarmee aan de veiligheidseisen voor het werk van de MMT’s.
Daarnaast diende het draagcomfort als uitgangspunt voor het ontwerp en de keuze van de stoffen. De kleding is speciaal voor de MMT’s ontworpen door leverancier Moderna. Moderna is een bedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan bij het ontwikkelen en vervaardigen van nieuwe kleding.

Meer informatie


Margie Alders

woordvoerder

+31622421639
neem contact op
lees meer

Meer nieuws


Groen licht voor uniek screeningssysteem gevaarlijke gisten

20 februari 2024

Het Radboudumc/CWZ expertisecentrum voor schimmelinfecties gaat met het RIVM en UMCG een wereldwijd unieke screening en surveillance opzetten voor gisten, in het bijzonder Candida auris.

lees meer

Verwijderd eierstokweefsel kankervrij terugplaatsen

20 februari 2024

Terugplaatsing van ingevroren eierstokweefsel bij vrouwen die kanker hebben overwonnen geeft een risico op terugkeer van diezelfde kanker. Lotte Eijkenboom onderzocht hoe dat risico is te elimineren door aanwezige kankercellen in eierstokweefsel te vernietigen zonder de eicellen te...

lees meer

Radboudumc zet in op specialistische kindertraumazorg met nieuw expertisecentrum Zwaargewonde kinderen direct op de juiste plek voor passende zorg

19 april 2023

Het Radboudumc start met het Expertisecentrum voor Kindertrauma en -brandwondenzorg speciaal gericht op traumazorg voor kinderen bij zwaar letsel en de gevolgen daarvan voor het kind en het gezin.

lees meer

Nieuwe game traint huisarts en triagist sneller te beslissen bij spoedzorg Patiënt sneller op de juiste plek

15 maart 2023

Gaming nu ook ingezet bij training huisartsen en triagisten om snel en veilig beslissingen te kunnen nemen in de spoedzorg. De doorstroming in de spoedzorgketen kan zo efficiënter verlopen.

lees meer

Mobiel Medisch Team Radboudumc – Lifeliner 3 uitgerust met hart-longmachine   Onderzoek naar grotere kans op overleving bij hartstilstand op straat

12 oktober 2022

De Lifeliner 3 van het Mobiel Medisch Team van het Radboudumc is nu in het kader van onderzoek ook uitgerust met een hart-longmachine (ECMO). Hiermee wordt de kans op overleven bij een hartstilstand op straat en waarbij normale reanimatiepogingen geen succes hebben mogelijk vergroot.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet