Nieuws Mobiele Medische Teams voorzien van nieuwe dienstkleding 

2 juni 2022

De vier Mobiele Medische Teams (MMT’s) in Nederland dragen vanaf donderdag 2 juni nieuwe dienstkleding. De nieuwe kleding is comfortabel in verschillende omstandigheden en voldoet aan alle veiligheidseisen en wordt gedragen door het hele team, bestaande uit medisch specialisten, verpleegkundigen van het Amsterdam UMC, Erasmus MC, Radboudumc en UMC Groningen en de helikopterpiloten van ANWB Medical Air Assistance. De teams van Amsterdam en Groningen beschikken ook nog over een Helicopter Landing Officer.

Een MMT wordt pre-hospitaal ingezet wanneer medisch specialistische zorg nodig is bij een levensbedreigende situatie van een slachtoffer van bijvoorbeeld een auto-ongeluk. Er zijn vier teams (Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen en Groningen) die voor heel Nederland 24/7 paraat staan met de helikopter en een MMT-voertuig. Tijdens hun werk komen de MMT’s terecht in de meest uiteenlopende omstandigheden. Goed zittende kleding, comfortabel in allerlei weersoorten en situaties, is daarbij onmisbaar en de huidige kleding en het ontwerp voldeed daar niet meer aan. Voor de eenheid tussen de teams en ten behoeve van de efficiëntie is een aantal jaar geleden een gezamenlijk traject gestart om de teams  te voorzien van nieuwe kleding.

Signaalrood met donkerblauw

De nieuwe dienstkleding bestaat uit verschillende lagen en er is voor iedereen en voor elke weersomstandigheid een passende keuze. Er is gekozen voor de kleuren signaalrood in combinatie met donkerblauw waaraan reflecterende striping voor de zichtbaarheid is toegevoegd. De kleding voldoet daarmee aan de veiligheidseisen voor het werk van de MMT’s.
Daarnaast diende het draagcomfort als uitgangspunt voor het ontwerp en de keuze van de stoffen. De kleding is speciaal voor de MMT’s ontworpen door leverancier Moderna. Moderna is een bedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan bij het ontwikkelen en vervaardigen van nieuwe kleding.

Meer informatie


Margie Alders

persvoorlichter

+31622421639
neem contact op
lees meer

Meer nieuws


Nieuwe game traint huisarts en triagist sneller te beslissen bij spoedzorg Patiënt sneller op de juiste plek

15 maart 2023

Gaming nu ook ingezet bij training huisartsen en triagisten om snel en veilig beslissingen te kunnen nemen in de spoedzorg. De doorstroming in de spoedzorgketen kan zo efficiënter verlopen.

lees meer

De Week van Zeldzame Kankers Extra aandacht voor de ziekte én de patiënt

8 maart 2023

Hoe belangrijk aandacht is voor patiënten en hun naasten bij zeldzame kankersoorten vertelt vertelt Danielle, partner van de inmiddels overleden Paul.

lees meer

Eerste patiënten met erfelijke oogaandoening behandeld met nieuwe experimentele gentherapie  Studie toont mogelijk verbeterd zicht door nieuwe behandeling

7 maart 2023

Artsen hopen op verbeterd zicht voor patiënten met bepaalde vorm van de erfelijke oogaandoening retinitis pigmentosa door nieuwe experimentele gentherapie.

lees meer

Mobiel Medisch Team Radboudumc – Lifeliner 3 uitgerust met hart-longmachine   Onderzoek naar grotere kans op overleving bij hartstilstand op straat

12 oktober 2022

De Lifeliner 3 van het Mobiel Medisch Team van het Radboudumc is nu in het kader van onderzoek ook uitgerust met een hart-longmachine (ECMO). Hiermee wordt de kans op overleven bij een hartstilstand op straat en waarbij normale reanimatiepogingen geen succes hebben mogelijk vergroot.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet