Nieuws Nieuwe landelijke quarantaineregels gelden niet in het Radboudumc
19 januari 2022

Tijdens de persconferentie van afgelopen vrijdag kondigde het kabinet een versoepeling aan van de quarantaineregels:

Mensen die korter dan 8 weken geleden zelf corona hebben gehad én mensen die meer dan een week geleden een boostervaccinatie hebben gekregen, hoeven niet langer in quarantaine als zij in nauw contact zijn geweest met een ander positief getest persoon. Het kabinet heeft hiertoe besloten om te voorkomen dat de maatschappij vastloopt, maar dit geeft wel een hoger risico op verspreiding. Daarom doet het kabinet ook de oproep aan iedereen om in de periode na nauw contact met een positief getest persoon geen kwetsbare mensen te bezoeken en geen drukke plekken op te zoeken.

In het Radboudumc

Omdat in het Radboudumc kwetsbare patiënten komen, gelden de nieuwe landelijke regels hier niet. Patiënten die ondanks een coronabesmetting of het risico daarop onze zorg nodig hebben, zijn altijd met voorzorgsmaatregelen welkom.

Als bezoeker of begeleider heeft u tot 10 dagen na het laatste contact met een positief getest persoon geen toegang tot het Radboudumc, ook niet als u gevaccineerd en geboosterd bent. Bij de ingang van het ziekenhuis stellen wij u een aantal vragen over uw gezondheid. Beantwoordt u alle vragen met 'nee', dan ontvangt u een groene dagpas met dagstempel en mag u naar binnen. Beantwoordt u één of meer vragen met 'ja', dan mag u als bezoeker of begeleider niet naar binnen.

Uitzonderingen op deze regel zijn alleen mogelijk als de behandeld arts hiervoor voorafgaand aan het bezoek toestemming voor heeft gegeven. 

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet