Nieuws Parelprijs voor Musi-CI

8 april 2022

Op 7 april werd de Parelprijs uitgereikt aan het project Musi-CI. Aan dit project heeft ook de afdeling Keel- Neus- en Oorheelkunde van het Radboudumc een bijdrage geleverd. 

Op initiatief van Joke Veltman (musicus en CI-drager) is samenwerking opgezet tussen de afdeling KNO van het Radboudumc, het CI-team van UMC Utrecht en stichting Musi-CI. In dit door ZonMw gefinancierde project werden manieren gezocht om muziekbeleving toegankelijker en prettiger te maken voor dragers van een CI (cochleair implantaat, een hulpmiddel waarmee dove en ernstig slechthorenden weer kunnen leren horen). 
Uiteindelijk is een trainingsprogramma ontwikkeld voor mensen met een cochleair implantaat. Hierdoor kunnen zij weer leren om van muziek te genieten.

Over de Parelprijs

Van alle projecten die ZonMw financiert, valt een aantal projecten extra op, de zogeheten Parelprojecten. Een aantal keer per jaar wordt aan deze Parelprojecten de Parelprijs uitgereikt.
Meer informatie over de prijs, klik hier.
Kijk hier voor interviews met enkele Radboudumc-medewerkers die een bijdrage leverden aan dit project (scroll naar beneden).

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Prijzen en benoemingen

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet