Nieuws Predicaat topopleiding geneeskunde en tandheelkunde

21 december 2022

De bacheloropleidingen Geneeskunde en Tandheelkunde van het Radboudumc hebben het predicaat Topopleiding gekregen. Tandheelkunde ontvangt dit predicaat zelfs al sinds 2013.

De predicaten Topopleiding zijn uitgedeeld door Keuzegids Universiteiten, een onafhankelijke gids die jaarlijks de bacheloropleidingen en universiteiten beoordeelt. De gids baseert zich voor zijn oordeel grotendeels op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête. Punten waarop gemeten wordt, zijn onder andere inhoudelijke kwaliteit, docenten, toetsing, voorbereiding loopbaan en sfeer.

Het predicaat betekent dat de opleidingen 'tot de top van het Nederlands wetenschappelijk onderwijs behoren'. Een prestatie voor al onze docenten, ondersteuners en studenten.

Tandheelkunde eerste plaats

Mooi om te vermelden is dat de bacheloropleiding Tandheelkunde op de eerste plaats in zijn vakgebied staat. Esrah tweede jaars Tandheelkunde student raadt de opleiding iedereen aan: ‘De opleiding is een goede match tussen de theorie en praktijk. Dat allemaal in een modern gebouw, met moderne materialen’. 

Geneeskunde

Mooi aan de opleiding Geneeskunde is dat het wordt ingezet als een brede opleiding, waarbij we vanaf de start patiëntencontact hebben. Integratie van een wetenschappelijke opleiding met opleiding tot professional en de breedte van het vak van arts dat ook vanaf de eerste dag in beeld is. Studenten leren zowel klinisch redeneren, als veel over het gezondheidszorgsysteem en het belang van context van de patiënt.

Overigens hebben meer opleidingen van de Radboud Universiteit het predicaat 'Topopleiding' gekregen: ook Nederlandse Taal en Cultuur, Pedagogische Wetenschappen van primair onderwijs, Algemene Cultuurwetenschappen. Notarieel Recht en Politicologie.

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Prijzen en benoemingen

Meer informatie


Margie Alders

persvoorlichter

+31622421639
neem contact op
lees meer

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet