Nieuws Prof dr Indira Tendolkar afdelingshoofd Psychiatrie
19 april 2022

Prof. dr. Indira Tendolkar is benoemd tot hoofd van de afdeling Psychiatrie. Indira is sinds november 2020 al aan de afdeling verbonden als afdelingshoofd ad interim en vormde samen met Hendrik Ermers de leiding van Psychiatrie. Ze heeft zich intensief ingezet voor de afdeling tijdens het ziekbed en ook na het overlijden van voormalig afdelingshoofd en zeer gewaardeerde collega prof. dr. Aart Schene. 

Indira is sinds 2003 verbonden aan het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour, in 2018 werd ze lid van de directie. Sinds oktober 2019 werd ze hoogleraar Clinical neuroscience in psychiatry in het Radboudumc. Ze is deskundig op het gebied van diagnostiek en behandelmethoden in de psychiatrie en beweegt zich op het grensvlak van onderzoek en behandeling. Nieuwe onderzoeks-inzichten past ze toe in diagnostiek en behandeling, met name bij stress-gerelateerde psychische aandoeningen.

Aandacht voor mentale gezondheid

Indira over haar benoeming: ‘To have a significant impact on health(care), dat is waar we naar streven bij het Radboudumc. Ik ben er van overtuigd dat goede gezondheidszorg niet kan bestaan zonder aandacht voor het mentale aspect. En ik zet mij dan ook graag in om te kijken hoe we als zorgprofessionals een positieve bijdrage kunnen leveren aan de mentale gezondheid van onze patiĆ«nten.’
 

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet