Nieuws Radboudumc in internationale ranking ‘Diversity Leaders’ van Financial Times

21 november 2022

Het Radboudumc staat op nummer 52 in de wereldwijde ranking ‘Diversity Leaders’ van de Financial Times. We zijn hierin zelfs de hoogste scorende gezondheidszorgorganisatie ter wereld. In het onderzoek hebben medewerkers beoordeeld hoe ‘divers’ en ‘inclusief’ zij de organisatie waar zij werken, vinden.

Ruim 100.000 medewerkers beoordeelden in hoeverre zij vinden dat hun bedrijf of organisatie aandacht heeft voor diversiteit. Hiervoor nam onderzoeksbureau Statista een enquête bij ze af. Ook gaven de medewerkers hierin hun mening over een reeks stellingen over leeftijd, geslacht, etniciteit, handicap en seksuele geaardheid.

Gestegen van 99 naar 52

Dit resulteerde in de wereldwijde ranking ‘Diversity Leaders’ van Financial Times, waarin uiteindelijk 850 bedrijven en organisaties staan. In deze ranking staat het Radboudumc dit jaar op nummer 52. Gestegen vanaf nummer 99, onze positie vorig jaar.

Het Radboudumc is dit jaar de hoogst genoteerde gezondheidszorgorganisatie wereldwijd, en van alle Nederlandse organisaties in de ranking zijn we nummer 3.

Diversiteit en inclusie in het Radboudumc

Diversiteit en inclusie helpen om onze ambities als organisatie waar te maken. We streven naar een omgeving waarin iedereen de ruimte krijgt om zichzelf te zijn. Alleen dan komt ieders talent optimaal tot uiting. 

Lees meer over diversiteit en inclusie in het Radboudumc 

Bekijk de ranking ‘Diversity Leaders’ van de Financial Times  
 

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Prijzen en benoemingen

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet