Nieuws Rogier Kievit nieuw lid De Jonge Akademie

13 december 2022

Hoogleraar Developmental Neuroscience Rogier Kievit is één van de tien nieuwe leden van De Jonge Akademie, onderdeel van de KNAW. De tien onderzoekers worden officieel als lid van De Jonge Akademie geïnstalleerd op dinsdag 28 maart 2023. Tijdens hun vijfjarig lidmaatschap maken zij zich sterk voor projecten op het gebied van wetenschapsbeleid, interdisciplinariteit, internationalisering en de relatie tussen wetenschap en samenleving.

Hoe verschillen cognitieve vaardigheden tussen mensen? Hoe veranderen ze tijdens de levensloop? Wat is de verklaring voor deze verschillen en veranderingen en hoe beïnvloeden ze elkaar? Dat is het onderzoeksgebied van Rogier Kievit. Hij zoekt antwoorden door multivariate statistische methoden toe te passen op grote gegevensbestanden. Momenteel leidt Kievit onderzoek naar snelle wisselingen tussen goede en slechte cognitieve prestaties bij kinderen. Bij De Jonge Akademie wil hij zich inzetten voor klimaatinitiatieven in de academische wereld. Ook wil hij eraan bijdragen dat academici die van over de hele wereld in de Nederlandse wetenschap komen werken zich welkom voelen.

Over De Jonge Akademie

De leden van De Jonge Akademie, onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Akademie voor Wetenschappen, komen uit de volle breedte van de wetenschap en doen onderzoek naar uiteenlopende onderwerpen, variërend van klimaatrechtvaardigheid tot cellulaire interacties of islamitische intellectuele geschiedenis. De vijftig leden waren op het moment van benoeming minder dan tien jaar geleden gepromoveerd. Hun lidmaatschap duurt vijf jaar, elk jaar stromen er tien leden in en uit. 

Meer weten?

Lees meer over Rogier Kievit en zijn benoeming op de website van het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour (Engelstalig).

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Prijzen en benoemingen

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet