Nieuws Studenten Tandheelkunde Radboudumc winnen landelijke prijs voor bachelorscriptie

24 februari 2022

Studenten Tandheelkunde aan het Radboudumc Mark Kregel en Jean-Luc Meijers hebben de KNMT-GSK Bachelorscriptie Award 2021 gewonnen. De studenten werden onderscheiden voor hun onderzoek naar nieuwe behandelstrategie voor botkanker.

Mark Kregel: ‘Ons bacheloronderzoek gaat over een nieuwe behandelstrategie voor botkanker. Kanker in bot wordt meestal operatief verwijderd waarna chemo- of radiotherapie volgt om kankercellen die kunnen achterblijven na de operatie te elimineren. Het botdefect dat overblijft na het verwijderen van de tumor wordt opgevuld met lichaamseigen bot of een botvervangend materiaal.' 

Laboratoriumonderzoek

In het laboratoriumonderzoek, uitgevoerd onder begeleiding van Zhule Wang (PhD-kandidaat) en Jeroen van den Beucken (Associate Professor), is onderzocht of de chemotherapeutische medicijnen gecombineerd kunnen worden met botvervangend materiaal. Hierdoor kan er gelijktijdig herstel van het botdefect optreden en lokaal de kankercellen worden geĆ«limineerd. 

Jean-Luc Meijers: ‘De vervelende bijwerkingen van chemotherapie kunnen worden tegengegaan doordat de medicijnen lokaal in plaats van aan het hele lichaam worden afgeven, zoals dat meestal wel het geval is.’

Klik hier voor meer informatie over het bacheloronderzoek. 

Over de scriptieprijs

De KNMT-GSK Bachelorscriptie Award wordt jaarlijks uitgereikt door de vakjury van de beroepsvereniging van tandartsen, orthodontisten en MKA-chirurgen aan de beste bachelorscriptie Tandheelkunde van Nederland. De vijf beste scripties van de verschillende Tandheelkunde-opleidingen in Nederland (Groningen, Amsterdam en Nijmegen) dongen mee naar de prijs. De Nijmeegse studenten hebben hebben de jaarprijs voor 2021 dus gewonnen.

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Prijzen en benoemingen

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet