Nieuws Amalia kinderziekenhuis blij met Oranje OK-shirts KNVB

31 oktober 2023

In het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis krijgen kinderen die een operatie moeten ondergaan nu de mogelijkheid om een Oranje OK-shirt te dragen. Deze speciale operatiehemden zijn gemaakt van shirts die eerder gedragen zijn door de nationale teams van Oranje. Met de Oranje OK-shirts hopen het Amalia kinderziekenhuis en de KNVB kinderen die een spannende tijd tegemoet gaan een steuntje in de rug te kunnen bieden. 

Overhandiging

Voorafgaand aan de interland Nederland – Schotland van het Nederlands elftal vrouwen in Nijmegen werd het eerste Oranje OK-shirt symbolisch overhandigd aan Milaan door Jan Dirk van der Zee, namens de KNVB directie. Het Amalia kinderziekenhuis heeft eerder een donatie ontvangen met Oranjeshirts in alle verkrijgbare maten, afkomstig van de verschillende nationale teams bij de mannen en vrouwen. Deze shirts zijn aan de achterzijde open gemaakt en bovenaan de rug is daarna een klein strikje bevestigd, waardoor ze nu geschikt zijn om te dragen naar de OK, in plaats van het normale OK-jasje.

 

Jan Dirk van der Zee (Directeur vrouwenvoetbal KNVB): “Kinderen horen niet ziek te zijn, maar helaas zien we in de praktijk dat niet iedereen in volle gezondheid opgroeit. Wanneer we vanuit Oranje iets voor deze groep kinderen kunnen betekenen, werken we daar graag aan mee. Ik ben daarom blij dat de shirts van onze nationale teams deze bijzondere bestemming hebben gekregen. Van internationals weten we hoe speciaal het voelt om een Oranjeshirt te mogen dragen en ik hoop dat we de kinderen van het Amalia kinderziekenhuis ook een klein beetje van dat gevoel kunnen meegeven.”


Jan Peter Rake, medisch directeur Radboudumc Amalia kinderziekenhuis, “We zijn de KNVB heel dankbaar voor deze shirts. Met de Oranje OK-shirts van onze nationale voetbalhelden kunnen onze patiĆ«ntjes een beetje worden afgeleid en voelen ze zich wellicht wat krachtiger en gesteund door hun voetbalhelden bij zoiets spannends als een operatie. De shirts moesten natuurlijk wel vermaakt worden. Dat is best veel werk. Gelukkig heeft een moeder van een van onze collega's dit op zich genomen. Daar zijn we natuurlijk ook heel erg blij mee!"

Bemoedigende woorden

We willen Danielle van de Donk, Daphne van Domselaar en Jackie Groenen bedanken voor hun persoonlijke boodschappen en hun bemoedigende woorden aan onze (toekomstige) patiĆ«ntjes.

Radboudumc Amalia kinderziekenhuis

Het  Amalia kinderziekenhuis is sinds 2013 onderdeel van het Radboud universitair medisch centrum in Nijmegen. Jaarlijks worden er zo’n 25.000 kinderen behandeld in de leeftijd tussen 0 en 18 jaar. In het ziekenhuis komen verschillende specialismen samen die betrekking hebben op zorg in relatie tot opgroeiende kinderen. 

 

Bericht op de website van de KNVB

Meer informatie


Margie Alders

woordvoerder

+31622421639
neem contact op
lees meer

Meer nieuws


Kinderprogramma Topdoks: wat gebeurt er als iemand in het ziekenhuis overlijdt. Tamara Meijer en Floortje Agema laten het zien; zondag 15 oktober 17.58 uur NPO3

13 oktober 2023

Topdoks was bij het Radboudumc om een item op te nemen over wat er met iemand gebeurt als hij overlijdt in het ziekenhuis. Collega's Tamara Meijer en Floortje Agema en Bruun Laeven zijn hierin te zien 

lees meer

Roze wolk niet voor alle ouders  Radboudumc en GGD starten samenwerking om postpartum depressie sneller te signaleren

21 september 2023

Het is belangrijk dat een postpartum depressie snel wordt gesignaleerd. Het Radboudumc en GGD Gelderland-Zuid werken samen om dit mogelijk te maken. Een vragenlijst moet ouders helpen dit bespreekbaar te maken.

lees meer

Onderzoeksteam Radboud Universiteit en Radboudumc brengt adviezen uit voor betere transgenderzorg in Nederland

9 mei 2023

In opdracht van ZonMw voerde de Radboud Universiteit en het Radboudumc een onderzoek uit naar de toename in en verandering van de vraag naar transgenderzorg. De resultaten werden gepresenteerd op 10 mei jl.

lees meer

Radboudumc zet in op specialistische kindertraumazorg met nieuw expertisecentrum Zwaargewonde kinderen direct op de juiste plek voor passende zorg

19 april 2023

Het Radboudumc start met het Expertisecentrum voor Kindertrauma en -brandwondenzorg speciaal gericht op traumazorg voor kinderen bij zwaar letsel en de gevolgen daarvan voor het kind en het gezin.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet