Nieuws Herdenking operatie Market Garden op 18 september

15 september 2023

Aanstaande maandag 18 september ontvangt het Radboudumc een delegatie van de 82ste Airborne Divisie, om samen stil te staan bij de bevrijding van Nijmegen in 1944. Deze divisie nam deel aan operatie Market Garden die uiteindelijk tot de bevrijding leidde, én hielp mee met de wederopbouw van Nijmegen en de universiteit. Je bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

De bijeenkomst start om 10.00 uur bij de plaquette, bij de ingang van het Anatomisch Museum in het Studiecentrum. Na een welkomstwoord door Mark Janssen, lid van de Raad van Bestuur, zijn er enkele gastsprekers, waaronder Jason Schuerger, commander van de 82ste Airborne Divisie, en Mark Sturgeon, attaché van de Amerikaanse Ambassade in Nederland. Daarnaast komen Anja Adriaans en Bo van Horssen van initiatiefnemer Stichting Friendship Albany Nijmegen (FAN) spreken. 
Majoor Eric Moler, kapelaan van de 82ste Airborne Divisie, sluit de bijeenkomst rond 10.30 uur af met een kort gebed.

De bijeenkomst volgt de landelijke Herdenking Market Garden, die op zaterdag 16 september in Ede plaatsvindt.

Meer nieuws


Wereldwijde focus op antibioticaresistentie

24 mei 2024

Een serie artikelen in The Lancet, met onder meer Heiman Wertheim, roept op tot een daadkrachtige aanpak van antibioticaresistentie. Een voorschot voor de bijeenkomst van de VN, later dit jaar.

lees meer

Vrouwen ontwikkelen vaker milde variant ziekte van Stargardt

23 mei 2024

Bij de milde vorm van de ziekte van Stargardt, een erfelijke oogziekte, krijgen vrouwen vaker problemen met zicht dan mannen. Dit blijkt uit promotieonderzoek van Stéphanie Cornelis.

lees meer

Ruimte voor risicovolle research in Nijmegen

15 mei 2024

Zes Nijmeegse onderzoeksprojecten krijgen een subsidie binnen de NWO Open Competitie ENW-XS.

lees meer

Meer inzicht in genetische en immunologische aspecten van de ziekte van Lyme

14 mei 2024

Welke genen en genetische variaties spelen een rol bij de ziekte van Lyme, zoals bijvoorbeeld bij de gevoeligheid, ernst en duur van de ziekte? Onderzoekers vonden 31 nieuwe genetische locaties die van invloed zijn en een nieuwe genvariant die een verhoogde gevoeligheid geeft voor de ziekte.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet