Nieuws ISPRM distinguished researcher junior award voor Jorik Nonnekes

5 juni 2023

Revalidatiearts Jorik Nonnekes ontvangt de ‘2023 ISPRM distinguished researcher junior award’, een internationale erkenning voor zijn wetenschappelijk onderzoek binnen de revalidatiegeneeskunde. De International Society of Physical and Rehabilitation Medicine (ISPRM) reikt de award aan hem uit op 8 juni tijdens hun jaarcongres.

Jorik Nonnekes ontvangt deze internationale erkenning vanwege zijn wetenschappelijke bijdragen aan de revalidatiegeneeskunde in het algemeen en de neurorevalidatie in het bijzonder. Zijn wetenschappelijk onderzoek richt zich op loop- en balansproblemen bij mensen met een neurologische aandoening, zoals een beroerte, de ziekte van Parkinson, of een erfelijke bewegingsstoornis.

Hij heeft meer dan 100 wetenschappelijke publicaties geschreven, veelal in hoog aangeschreven tijdschriften, en ontving al diverse internationale prijzen voor zijn onderzoek, waaronder een prestigieuze early career award van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) in 2021. In de afgelopen jaren heeft hij een onderzoeksgroep gevormd, die zich richt op translationeel en klinisch toegepast onderzoek.

Jorik Nonnekes rondde in 2010 zijn opleiding Geneeskunde af, in 2015 promoveerde hij aan het Radboudumc (beide cum laude). Sinds maart 2019 is hij revalidatiearts op de afdeling Revalidatie van het Radboudumc met als aandachtsgebied bewegingsstoornissen. Eén dag per week is hij gedetacheerd bij de Sint Maartenskliniek in het Loop Expertise Centrum Nijmegen (LEC), een samenwerking tussen de afdelingen Revalidatie van de St Maartenskliniek en het Radboudumc.

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Prijzen en benoemingen

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet