Nieuws Michiel Sedelaar benoemd tot afdelingshoofd Urologie ad interim

7 december 2023

Michiel Sedelaar is per 1 december 2023 benoemd tot afdelingshoofd Urologie ad interim. Hij is al jaren als oncologisch uroloog verbonden aan de afdeling Urologie van het Radboudumc. Michiel Sedelaar volgt Peter Mulders op. 

 

Prof. dr. Peter Mulders: 'Na meer dan 20 jaar met veel plezier afdelingshoofd Urologie te zijn geweest, kies ik er nu voor om ruimte te maken voor nieuw talent. Ik kijk ernaar uit om mij volledig te gaan richten op mijn rol als uroloog en hoogleraar.'
Michiel Sedelaar (54) heeft in Leiden geneeskunde gestudeerd en is in Nijmegen (CWZ & Radboudumc) opgeleid tot uroloog. Hij deed zijn promotieonderzoek bij de afdeling Urologie in het Radboudumc en promoveerde in 2002. Vanaf 2010 is hij staflid en chef de clinique van de afdeling Urologie.

 

Dr. Michiel Sedelaar: 'Sinds ik in 2010 naast mijn werk als uroloog de taak van chef de clinique op me heb genomen ben ik steeds meer geïnteresseerd geraakt in de bedrijfsvoering van de afdeling Urologie. Samen met het managementteam heeft de leiding van de afdeling Urologie de afgelopen jaren een goed fundament neergelegd om de toekomst in te gaan. Veranderingen die op stapel staan, zoals de transitie naar Fit for the Future, het IZA-akkoord en de verandering van werkbeleving in de zorg, vergen ook transities in het leiderschap op de afdeling Urologie. Samen met Peter vinden we de tijd rijp om de verandering nu al in te zetten. Met enthousiasme neem ik de taak van interim afdelingshoofd op me om, samen met onze bedrijfsleider Jessica Wagenmaker, de afdeling klaar te stomen voor de toekomstige uitdagingen als medical department.'

 

De afdeling Urologie en de Raad van Bestuur hebben er alle vertrouwen in dat Michiel een goede invulling zal geven aan deze positie, tot de definitieve opvolging van Peter Mulders is afgerond. Ook danken zij Peter Mulders voor zijn jarenlange inzet als afdelingshoofd en zijn wij verheugd dat hij als hoogleraar en uroloog aan ons verbonden blijft.

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet