Nieuws Parkinson-expert Bas Bloem te gast bij EenVandaag

2 februari 2023

Neuroloog en parkinson-expert Bas Bloem is op 2 februari te gast in het tv-programma EenVandaag. Hij reageert hierin op de eerste uitkomsten van een Europees onderzoek naar bestrijdingsmiddelen. Deze resultaten laten zien dat op heel veel plaatsen resten van bestrijdingsmiddelen terug te vinden zijn: in de omgeving, maar ook in dieren en mensen. Lees hier meer over het betreffende onderzoek.

De uitzending van EenVandaag is om 18.15 uur te zien op NPO1

Meer informatie


Pauline Dekhuijzen

wetenschaps- en persvoorlichter

neem contact op

Meer nieuws


Nieuwe game traint huisarts en triagist sneller te beslissen bij spoedzorg Patiënt sneller op de juiste plek

15 maart 2023

Gaming nu ook ingezet bij training huisartsen en triagisten om snel en veilig beslissingen te kunnen nemen in de spoedzorg. De doorstroming in de spoedzorgketen kan zo efficiënter verlopen.

lees meer

De Week van Zeldzame Kankers Extra aandacht voor de ziekte én de patiënt

8 maart 2023

Hoe belangrijk aandacht is voor patiënten en hun naasten bij zeldzame kankersoorten vertelt vertelt Danielle, partner van de inmiddels overleden Paul.

lees meer

Eerste patiënten met erfelijke oogaandoening behandeld met nieuwe experimentele gentherapie  Studie toont mogelijk verbeterd zicht door nieuwe behandeling

7 maart 2023

Artsen hopen op verbeterd zicht voor patiënten met bepaalde vorm van de erfelijke oogaandoening retinitis pigmentosa door nieuwe experimentele gentherapie.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet