Nieuws Philip van Haren uitgeroepen tot physician assistant van het jaar

6 november 2023

Philip van Haren, physician assistant (PA) Kindergeneeskunde in het Radboudumc, is landelijk uitgeroepen tot ‘PA van het jaar’. Ieder jaar kent de Nederlandse Associatie Physician Assistants (NAPA) deze prestigieuze prijs toe.

Philip van Haren maakt zich, samen met de andere physician assistants Kindergeneeskunde in het Radboudumc, sterk voor procedureel comfort: hoe kunnen we procedures in de zorg – zoals een bloedafname of een katheter plaatsen – bij een kind zo comfortabel mogelijk laten verlopen, zodat zorg optimaal én angst-, dwang- en pijnvrij is. 

Hiervoor heeft het sedatieteam een rijk palet aan middelen en methodes. Zoals bijvoorbeeld verdovende crème, afleiding en/of virtual reality. En door therapeutische communicatie; spreek bijvoorbeeld niet over prikken of naalden, maar gebruik positieve, helpende taal. ‘Op naar een traumavrije zorg voor kind en volwassene!’, zo zegt Philip zelf.

Kartrekker 

Philip is aanspreekpunt voor het sedatieteam in het Amalia kinderziekenhuis, en een van de kartrekkers voor procedureel comfort in de zorg voor kinderen in het Amalia kinderziekenhuis. Door zijn enthousiasme en kundigheid bereikt hij vele collega’s, ook in de regio. Onder meer door het geven van onderwijs met betrekking tot de werkprocessen voor procedureel comfort.

Persoonlijke prijs én waardering voor hele team

Jan Peter Rake, medisch directeur Radboudumc Amalia kinderziekenhuis, is erg trots dat Philip ‘PA van het jaar’ is: ‘Het is een persoonlijke prijs voor al zijn verdiensten en voortrekkende rol als PA’er. Maar ik zie het ook als een enorme waardering naar alle PA’ers in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis die met elkaar een zeer belangrijke rol hebben in de kwaliteit, integraliteit en continuïteit van onze zorg. Elke dag weer!’

De prijs is daarmee ook een prijs voor het hele team van PA’ers die zich hard maken voor procedureel comfort. ‘Een sterke groep professionals die zorg verbeteren door te verbinden’, aldus kinderarts Joris Fuijkschot.

Over NAPA en ‘PA van het jaar’

De Nederlandse Associatie Physician Assistants (NAPA) is de beroepsvereniging van en voor physician assistants in Nederland. Ieder jaar kent de NAPA de titel ‘PA van het jaar’ toe aan een PA als erkenning voor zijn/haar uitzonderlijke prestatie(s) en/of voortreffelijke manier van profileren als PA. Collega’s, werkgevers, NAPA-leden en patiënten konden kandidaten voordragen. De winnaar wordt 50/50 bepaald door een stemcampagne en een vakjury.

Lees ook het bericht op de site van de NAPA

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Prijzen en benoemingen

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet