Nieuws Chris de Korte benoemd tot fellow van Institute for Electrical and Electronic Engineers

22 mei 2023

Hoogleraar Chris de Korte is onlangs benoemd tot fellow van het wereldwijde IEEE-instituut (Institute for Electrical and Electronic Engineers).

Deze prestigieuze onderscheiding wordt slechts zelden toegekend aan (senior)leden die een buitengewone prestatie leveren in hun vakgebied. Chris de Korte heeft deze graad gekregen voor zijn bijdrage rondom de ontwikkeling en translatie van elastografische echotechnieken. 

Chris de Korte is hoogleraar Medische Ultrageluidtechnieken, hoofd van het Medical Ultrasound Imaging Center (MUSIC) op de afdeling Medical Imaging van het Radboudumc. Hij is tevens hoogleraar aan de Universiteit Twente (UT) en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Medisch Ultrageluid (NVMU). 

Daarnaast is hij landsvertegenwoordiger van de European Federation of Societies for Ultrasound in Medicine and Biology (EFSUMB) en associate editor voor IEEE Transactions UFFC en het Journal of Medical Ultrasonics. De Korte is ook lid van het editorial board bij Ultrasound in Medicine and Biology en het British Medical Ultrasound Society en lid van de technische programmacommissie van het IEEE Ultrasonics-congres.

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Prijzen en benoemingen

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet