Nieuws Radboudumc spreekt steun uit aan getroffenen Marokko en Libië

12 september 2023

Afgelopen vrijdag was de vreselijke aardbeving in Marokko, en vandaag is Libië zwaar getroffen door een storm. Het Radboudumc is geraakt door het leed dat deze natuurrampen hebben gebracht. Onze gedachten gaan uit naar de mensen in Marokko, Libië en Nederland die direct of indirect betrokken zijn. Wij willen onze patiënten, bezoekers en medewerkers – en iedereen die deze ramp raakt – sterkte wensen.

We vinden het mooi om te zien hoe Nederland opstaat en dat hulp naar Marokko en Libië gaat. Als Radboudumc ontvangen wij verschillende vragen en ideeën om hulp aan te bieden. Hoezeer we die oproep ook begrijpen, is het echter de beste en snelste weg als we leunen op de samenwerkende hulporganisaties. Daarom sluiten wij als Radboudumc aan bij nationale inzamelingsacties. Zij zijn goed georganiseerd en zorgen ervoor dat de mensen daar krijgen wat ze nodig hebben, zoals eerste hulp, medische zorg en psychosociale hulp. Wilt u iets doen? Dan kunt u een bijdrage aan het Rode Kruis overmaken.

U kunt ook altijd terecht in ons Stilteruimte, als u zoekt naar een moment van rust of juist kracht.

Bijeenkomst in Studentenkerk

Op donderdag 14 september om 12.30 uur organiseert de Studentenkerk een lunchbijeenkomst naar aanleiding van de aardbeving in Marokko. Deze bijeenkomst is bedoeld om ervaringen uit te wisselen en verdriet en zorgen te delen. De bijeenkomst vindt plaats in de Studentenkerk, Erasmuslaan 9a in Nijmegen.

Aanmelden kan via dit inschrijfformulier.

Meer informatie

Voor vragen kunt u terecht bij ons Voorlichtingscentrum via voorlichting@radboudumc.nl.

Meer nieuws


Healthtech Nexus: Radboudumc en Universiteit Twente slaan handen ineen Verstevigde samenwerking op het raakvlak van medische technologie en gezondheid

15 mei 2024

Radboudumc verstevigt samenwerking met Universiteit Twente in Hightech Nexus; een knooppunt voor kennisontwikkeling en innovatie. Met de uitnodiging voor andere organisaties om aan te sluiten. 

lees meer

Ruimte voor risicovolle research in Nijmegen

15 mei 2024

Zes Nijmeegse onderzoeksprojecten krijgen een subsidie binnen de NWO Open Competitie ENW-XS.

lees meer

Meer inzicht in genetische en immunologische aspecten van de ziekte van Lyme

14 mei 2024

Welke genen en genetische variaties spelen een rol bij de ziekte van Lyme, zoals bijvoorbeeld bij de gevoeligheid, ernst en duur van de ziekte? Onderzoekers vonden 31 nieuwe genetische locaties die van invloed zijn en een nieuwe genvariant die een verhoogde gevoeligheid geeft voor de ziekte.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet