Nieuws Radboudumc spreekt steun uit aan getroffenen Marokko en Libië

12 september 2023

Afgelopen vrijdag was de vreselijke aardbeving in Marokko, en vandaag is Libië zwaar getroffen door een storm. Het Radboudumc is geraakt door het leed dat deze natuurrampen hebben gebracht. Onze gedachten gaan uit naar de mensen in Marokko, Libië en Nederland die direct of indirect betrokken zijn. Wij willen onze patiënten, bezoekers en medewerkers – en iedereen die deze ramp raakt – sterkte wensen.

We vinden het mooi om te zien hoe Nederland opstaat en dat hulp naar Marokko en Libië gaat. Als Radboudumc ontvangen wij verschillende vragen en ideeën om hulp aan te bieden. Hoezeer we die oproep ook begrijpen, is het echter de beste en snelste weg als we leunen op de samenwerkende hulporganisaties. Daarom sluiten wij als Radboudumc aan bij nationale inzamelingsacties. Zij zijn goed georganiseerd en zorgen ervoor dat de mensen daar krijgen wat ze nodig hebben, zoals eerste hulp, medische zorg en psychosociale hulp. Wilt u iets doen? Dan kunt u een bijdrage aan het Rode Kruis overmaken.

U kunt ook altijd terecht in ons Stilteruimte, als u zoekt naar een moment van rust of juist kracht.

Bijeenkomst in Studentenkerk

Op donderdag 14 september om 12.30 uur organiseert de Studentenkerk een lunchbijeenkomst naar aanleiding van de aardbeving in Marokko. Deze bijeenkomst is bedoeld om ervaringen uit te wisselen en verdriet en zorgen te delen. De bijeenkomst vindt plaats in de Studentenkerk, Erasmuslaan 9a in Nijmegen.

Aanmelden kan via dit inschrijfformulier.

Meer informatie

Voor vragen kunt u terecht bij ons Voorlichtingscentrum via voorlichting@radboudumc.nl.

Meer nieuws


Roze wolk niet voor alle ouders  Radboudumc en GGD starten samenwerking om postpartum depressie sneller te signaleren

21 september 2023

Het is belangrijk dat een postpartum depressie snel wordt gesignaleerd. Het Radboudumc en GGD Gelderland-Zuid werken samen om dit mogelijk te maken. Een vragenlijst moet ouders helpen dit bespreekbaar te maken.

lees meer

Herdenking operatie Market Garden op 18 september Samen met de 82ste Airborne Divisie – je bent welkom

15 september 2023

Radboudumc staat stil bij de bevrijding van Nijmegen in 1944. Vertegenwoordigers van de 82ste Airborne Divisie, onderdeel van operatie Market Garden, nemen deel aan de herdenking.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet