Nieuws Stefan Steens benoemd tot medisch directeur Centrum voor Acute en Intensieve Zorg

6 september 2023

Per 1 november is Stefan Steens benoemd tot medisch directeur van het Centrum voor Acute en Intensieve Zorg. Stefan volgt daarmee Gert Jan Scheffer op die in november afscheid neemt van het Radboudumc en welverdiend met emeritaat gaat. 

Stefan studeerde Geneeskunde in Leiden, waar hij ook is opgeleid tot radioloog en is gepromoveerd. In 2010 werd hij staflid van de afdeling Radiologie van het Radboudumc. Sindsdien heeft hij zich binnen en buiten zijn specialisme in brede zin ontwikkeld en raakte hij, ook als adviseur van de afdeling Strategieontwikkeling, regionaal en landelijk betrokken bij de acute zorg op beleids- en bestuursniveau. Als manager kerntaken bij de NFU deed hij de afgelopen periode leidinggevende ervaring op. 

Verbinder pur sang

De Raad van Bestuur is verheugd met de benoeming van Stefan als medisch directeur van het Centrum voor Acute en Intensieve Zorg. Hij kent de uitdagingen in de acute zorg goed, heeft een groot en relevant netwerk binnen en buiten het Radboudumc en is een verbinder pur sang. We hebben er alle vertrouwen in dat Stefan, samen met de andere directieleden Anne-Miek Broods en Stephanie Kaalberg, in staat is om het Centrum voor Acute en Intensieve Zorg naar een succesvolle toekomst te leiden.

‘Alleen samen gaat het lukken’

Stefan over zijn benoeming: ‘In de acute en intensieve zorg staan we in de frontlinie. Niet alleen zorginhoudelijk, maar ook als het er om gaat de zorg toegankelijk, betaalbaar en van goede kwaliteit te houden. In de acute en intensieve zorg zijn knelpunten immers vroeg en duidelijk zichtbaar voor burgers, patiënten, naasten, professionals en bestuurders. Dat biedt ook kansen om voorop te lopen in het initiëren van duurzame oplossingen. Die oplossingen vinden we in de samenwerking, binnen ons centrum, met andere centra in het Radboudumc en met omringende zorgorganisaties.

Alleen samen gaat het lukken de toegevoegde waarde en kwaliteit voor patiënten en professionals te maximaliseren en de belasting van het milieu en kosten te minimaliseren. Daarmee zijn duurzaamheid en samenwerking voor mij sleutelbegrippen. 

Ik heb veel waardering voor de stappen die onder leiding van Anne-Miek, Stephanie, Gert Jan en de medical departments hierin al zijn gezet. En op mijn beurt zet ik mij hier de komende jaren graag met al mijn energie voor in.’ 

De Raad van Bestuur dankt Gert Jan Scheffer hartelijk voor zijn jarenlange inzet voor het Radboudumc en zijn bijdrage aan de totstandkoming van het Centrum voor Acute en Intensieve Zorg en wenst Stefan veel succes in zijn nieuwe rol.

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Prijzen en benoemingen

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet