Nieuws Ziekenhuisapotheker Anna de Goede benoemd tot lid College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

6 april 2023

Na de eerdere benoeming door minister Ernst Kuipers (VWS), is ziekenhuis-apotheker Anna de Goede van het Radboudumc op donderdag 6 april 2023 beëdigd als lid van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).

Medicijnautoriteit CBG beoordeelt geneesmiddelen, bewaakt bijwerkingen en risico’s, en stimuleert het goed gebruik van medicijnen. Ook geeft het wetenschappelijk advies aan geneesmiddelenfabrikanten. Het CBG neemt besluiten over de toelating van medicijnen op de Nederlandse markt. In het College zitten toonaangevende experts op medisch of farmaceutisch terrein, die voor een periode van vier jaar worden benoemd.

Anna de Goede brengt in dit College expertise in op het vlak van ziekenhuisfarmacie en Advanced Therapy Medicinal Products (ATMP’s zijn gentherapie-, celtherapie- en weefseltherapieproducten). Deze behandelingen zijn een speerpunt in het Radboudumc. Het Radboudumc zet zich in het Sectorplan Medische Wetenschappen binnen het thema geneesmiddelen in op het ontwikkelen van genetische, cel-gebaseerde en drug repurposing-therapieën. De Apotheek van het Radboudumc is direct betrokken bij academische geneesmiddelontwikkeling met als doel om nieuwe therapieën uit het lab naar de patiënt te brengen.

Anna de Goede zal zich bij het CBG onder meer focussen op de kwaliteitsaspecten van geneesmiddelen. Anna de Goede: ‘Ik ben vereerd met mijn benoeming. Ik kijk uit naar de samenwerking met de deskundige leden van het agentschap CBG en het College. Ik hoop mijn kennis van geneesmiddelontwikkeling, -productie en -gebruik zinvol te kunnen inzetten. Daarnaast komt het de ontwikkeling van ATMP’s – en daarmee patiënten – ten goede, omdat ik als Collegelid dicht bij de bron van beoordeling en goed gebruik van geneesmiddelen zit.’

Anna de Goede bij de beëdiging als lid van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen.

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Prijzen en benoemingen

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet