Nieuws Benefietavond levert 256.550 euro op voor Radboudumc Amalia kinderziekenhuis

12 januari 2024

Een benefietavond op 11 januari heeft voor het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis 256.550 euro opgebracht. Het geld wordt onder meer besteed aan een apparaat om de diepte van brandwonden mee te bepalen en aanpassingen in het kinderziekenhuis en onze werkwijze zodat er nog beter kind- en familiegericht gewerkt kan worden.

De uitverkochte avond vond plaats in concertzaal Doornroosje en bestond uit een diner en een veiling voor 200 gasten aan prachtig gedekte tafels. Er waren optredens van Django en Corry Konings en een interview met Jan Peter Rake (medisch directeur Amalia kinderziekenhuis) en twee tieners met ervaring in ons kinderziekenhuis. Eva Eikhout, voormalig voorzitter van onze Kinderadviesraad, presenteerde de avond. Wilco van Schaik, algemeen directeur van N.E.C, was de veiligmeester.

Van kunst tot golfen met N.E.C.-spelers

De veiling betrof een gevarieerd aanbod. Er waren 25 items door bedrijven gratis ter beschikking gesteld. Van kunstobjecten tot een midweek Tirol in een chique hotel. Ook een golfclinic met twee voetballers van N.E.C., evenals speciale Nike Air Max-sneakers in N.E.C.-stijl, werden geveild en leverden duizenden euro's op.

Hoogste bedrag

Het hoogste bedrag werd opgehaald voor het sponsoren van een Laser Doppler Imaging apparaat waarmee de diepte van brandwonden bepaald kan worden. Zo kan nog beter bepaald worden of een operatie wel of niet nodig is. De 80.000 euro die dit apparaat kost werd opgebracht door 16 gasten die elk 5.000 euro boden. 

Kind- en familiegericht werken

Het geld wordt verder besteed aan aanpassingen die het mogelijk maken om nog beter kind- en familiegericht te kunnen werken. Denk hierbij aan aanpassingen aan bepaalde faciliteiten, de aanschaf van VR-brillen en aanpassingen in onze werkwijze, zodat zwangeren en kinderen minder stress, angst en pijn ervaren. Zo komt er een speciaal team dat gespecialiseerd is in het inbrengen van infusen en lange lijnen bij (jonge) kinderen, zo nodig onder sedatie.

'Zoveel meer dan gehoopt'

‘Ondernemend Nijmegen heeft het Amalia kinderziekenhuis echt in haar hart gesloten en zeer ruim haar portemonnee getrokken’, vertelt Jan Peter Rake. ‘De opbrengst van ruim 250.000 euro is zo veel meer dan gehoopt. Bij het organiseren van deze avond zijn we als Amalia kinderziekenhuis geweldig en veelal belangeloos geholpen door onder meer Steven Bons, Robert Korstanje, Patrick Kruijs en Tim Hofmans. Met het opgehaalde geld kunnen we voor onze patiënten echt een verschil maken!’

Meer nieuws


Huid-op-huid contact met moeder beïnvloedt microbioom baby

24 januari 2024

Dagelijks een uur huid-op-huid contact van moeder met de voldragen pasgeboren baby gedurende vijf weken verandert het darmmicrobioom van de baby. Dit blijkt uit onderzoek van Henrik Eckermann in Gut Microbes.

lees meer

Vlotte overgang naar volwassenenzorg voor chronisch zieke kinderen Een gedegen transitieprogramma

12 december 2023

Als chronisch zieke kinderen 18 jaar worden gaan ze over naar de volwassenenzorg. Deze overgang vraagt om goede voorbereiding en begeleiding van deze jongvolwassenen. De ontwikkelde leidraad van het transitieteam van het Amalia kinderziekenhuis zorgt voor een soepele transitie.

lees meer

Gerenoveerd Radboudumc Amalia kinderziekenhuis viert 10-jarig bestaan Fotoreportage: wandel mee door het 'nieuwe' kinderziekenhuis

11 december 2023

Burgemeester Hubert Bruls vierde samen met het Amalia kinderziekenhuis op 7 december het 10-jarig bestaan. Hij onthulde samen met een aantal kinderen de 'kroon op het werk'. Hiermee werd tegelijkertijd het gerenoveerde Amalia kinderziekenhuis officieel geopend.

lees meer

Kinderprogramma Topdoks: wat gebeurt er als iemand in het ziekenhuis overlijdt. Tamara Meijer en Floortje Agema laten het zien; zondag 15 oktober 17.58 uur NPO3

13 oktober 2023

Topdoks was bij het Radboudumc om een item op te nemen over wat er met iemand gebeurt als hij overlijdt in het ziekenhuis. Collega's Tamara Meijer en Floortje Agema en Bruun Laeven zijn hierin te zien 

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet