Nieuwsberichten noodstroomtestvoorziening

11 december 2017

Op woensdag 13 december om 16.00 uur test het Radboudumc ziekenhuisbreed de noodstroom. Dit doen we om de veiligheid en continuïteit van de zorg te kunnen waarborgen tijdens een echte stroomstoring. De test duurt maximaal 45 minuten.

Veiligheid staat voorop

Uw veiligheid en onze patiëntenzorg staan tijdens de test voorop. Daarom testen we gecontroleerd. Dit betekent dat alle afdelingen zijn voorbereid op de noodstroomtest. Essentiële apparatuur, zoals beademingsmachines of infuuspompen, is voorzien van een accu, of is aangesloten op noodstroom om de stroomvoorziening te waarborgen. De noodstroom voorziet deze apparaten binnen 15 seconden weer van stroom.

Wat kunt u verwachten?

Om 16.00 uur wordt de stroom afgeschakeld. De test duurt maximaal 45 minuten. Mogelijk merken patiënten en bezoekers dat verlichting, automatische deuren, liften en computers tijdelijk niet werken. Ook een bezoek aan de polikliniek kan hierdoor langer duren dan normaal. Medewerkers staan klaar om te helpen of vragen te beantwoorden.

Waarom testen?

Met een algehele noodstroomtest bootsen we de situatie van een stroomuitval die het hele Radboudumc treft na. Zorginstellingen zijn wettelijk verplicht om ervoor te zorgen dat de belangrijkste apparatuur binnen 15 seconden weer stroom heeft. Bovendien raken ziekenhuismedewerkers hierdoor op een gecontroleerde manier vertrouwd met hun taak als de stroom plotseling wegvalt.
  • Snel naar