Episode 1 t/m 3
Episode 0 en 1
- cAIM – Algemene Introductie Master
- CKO1v - Centraal Klinisch Onderwijs 1 (voorbereidend deel)
- CINT - Coassistentschap Interne Geneeskunde
- CKO1n - Centraal Klinisch Onderwijs 1 (afsluitend deel)
Episode 0 en 1
cAIM - Algemene Introductie Master
Informatie over cAIM kan worden gevonden op Brightspace.
CINT - Coassistentschap Interne Geneeskunde
Kijk hier voor meer informatie over de ziekenhuizen die betrokken zijn bij het coassistentschap Interne Geneeskunde.
Episode 2
CNEU - Coassistentschap neurologie
Kijk hier voor meer informatie over de ziekenhuizen die betrokken zijn bij het coassistentschap neurologie.CPSY - Coassistentschap psychiatrie
Kijk hier voor meer informatie over de ziekenhuizen die betrokken zijn bij het coassistentschap psychiatrie.Episode 3
CHEE - Coassistentschap Heelkunde
Kijk hier voor meer informatie over de ziekenhuizen die betrokken zijn bij het coassistentschap heelkunde.Episode 4 t/m 6
Episode 4
CKIN - Coassistentschap Kindergeneeskunde
Kijk hier voor meer informatie over de ziekenhuizen die betrokken zijn bij het coassistentschap kindergeneeskunde.Episode 5
- CKO5va - Centraal Klinisch Onderwijs 5a gynaecologie (voorbereidend deel)
- CGYN - Coassistentschap Verloskunde & Gynaecologie
- CKO5vb - Centraal Klinische Onderwijs 5b SEG (voorbereidend deel) vanaf cogroep 189
- CAVK - Coassistentschap Acute Vaardigheden Verloskunde
- CSEG - Coassistentschap spoedeisende geneeskunde (vanaf cogroep 189)
- CKO5n - Centraal Klinisch Onderwijs 5 (afsluitend deel)
Episode 5
CGYN - Coassistentschap Gynaecologie en Verloskunde
Kijk hier voor meer informatie over de ziekenhuizen die betrokken zijn bij het coassistentschap Verloskunde & Gynaecologie.CSEG - coassistentschap spoedeisende geneeskunde (vanaf cogroep 189)
Kijk hier voor meer informatie over de ziekenhuizen die betrokken zijn bij het coassistentschap spoedeisende geneeskunde.Episode 7 en 8
Episode 7
CZRG - Coassistentschap ouderengeneeskunde
Kijk hier voor meer informatie over de ziekenhuizen die betrokken zijn bij het coassistentschap ouderengeneeskunde.
CHUI - Coassistentschap Huisartsgeneeskunde
Kijk hier voor meer informatie over het coassistentschap Huisartsgeneeskunde.
CVER - Coassistentschap Verdieping
In het coassistentschap Verdieping van vier weken wordt kennis gemaakt met disciplines die nog niet eerder tijdens de reguliere coschappen aan bod zijn geweest. Het is een zeer breed en divers coassistentschap waarbij studenten worden uitgedaagd niet alleen iets te leren over het betreffende vakgebied waarin ze stage lopen, maar ook overkoepelend naar de gezondheidszorg kijken. Betrokken disciplines zijn onder andere bedrijfsgeneeskunde, donorgeneeskunde, klinische genetica, verzekeringsgeneeskunde, jeugdgezondheidszorg, algemene gezondheidszorg (GGD), verslavingsgeneeskunde, sportgeneeskunde, microbiologie en infectiepreventie, pathologie, radiologie, radiotherapie, anesthesiologie, oogheelkunde, revalidatiegeneeskunde, bestuur en beleid, RIVM en AVG, ....
Werving en organisatie coschap CHUI en CVER
Het planbureau van de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde heeft contacten en contracten met de stage-verlenende instellingen en stemt af wanneer en hoeveel coassistenten hun coassistentschap lopen bij de stage-verlenende instelling.
De opleidingen hebben landelijke afspraken gemaakt rond werving en stages. Een plaatsing van een student in het gebied van een andere universiteit kan leiden tot verstoorde relaties. Verder waren er in het verleden klachten van praktijken/diensten die frequent door studenten op eigen initiatief benaderd werden voor stages, terwijl bij de opleiding bekend was dat zij geen stages wilden verlenen of juist al wel reguliere stages verzorgden. Dit werd ervaren als overlast. Het is daarom niet toegestaan voor de coassistent om zelf een stageplaats te regelen.
De verdeling van de stageplaatsen gebeurt in het blok CKO7-voor, waarbij de mogelijkheid bestaat om een voorkeur aan te geven voor een van de genoemde beschikbare stageplaatsen op de verdeellijst.
Studenten bereiden zich in CKO7-voor met individueel voorbereidingsmateriaal (toegespitst op de plek waar zij stage gaan lopen) voor op het coassistentschap.
Episode 8
CSEN - Senior Coassistentschap
Het senior coassistentschap duurt in totaal 12 weken en kan gelopen worden bij verschillende (sub-)disciplines van het Radboudumc en de geaffilieerde klinieken. Op de brightspace ‘senior- en keuzecoschappen’ kan je een overzicht vinden van alle stageplaatsen, inclusief mailadressen van de contactpersonen. Hier is ook meer informatie te vinden over het seniorcoschap in het algemeen. Het aanbod aan stageplaatsen (type specialisme, stage-instelling) dat beschikbaar is verschilt per periode en/of per co-groep.
Selectie beschikbare plaatsen
Anderhalve week voor de start van CKO7v krijgt de cogroep via de mail de lijst met beschikbare plekken. Deze moet op de eerste dinsdag van CKO7v ingeleverd worden bij de Postbus indeling coassistenten Radboudumc Health Academy: indelingco-assistenten.rha@radboudumc.nl .
Veel gestelde vragen en evaluatie
Evaluatie alle episodes
Het wordt enorm gewaardeerd als studenten aan het einde van elke episode dit evaluatieformulier willen invullen. vul evaluatieformulier inVeelgestelde vragen senior coassistentschap
FAQ's
-
Stuur een e-StIP-bericht of neem contact op met de studieadviseur van de klinische fase.
-
Iedere periode wordt de actuele bezetting gecontroleerd en daarna wordt een selectie gemaakt uit de plaatsen die vrij zijn of komen voor de groep die aan de beurt is om te kiezen. De intentie is om een evenwichtige mix van disciplines aan te bieden, door rekening te houden met de verschillende soorten specialismen die beschikbaar zijn. Ook wordt erop gelet dat de cogroepen die later starten eveneens een aantrekkelijke lijst zullen krijgen.
Het aantal plaatsen op de lijst is altijd groter dan het aantal studenten in de cogroep, zodat enige mate van keuzevrijheid verzekerd is.
Het kan gebeuren dat er geen mogelijkheid is om een senior coassistentschap te lopen in een specialisme dat de voorkeur heeft. Studenten kunnen dan hun vrij keuze coassistentschappen in episode 'Keuzecoschappen' inzetten voor een stage (of meerdere stages) waarvoor ze interesse hebben. -
Nee, het zelfstandig regelen van een plaats is niet toegestaan. De plaatsen worden verdeeld op de manier die hierboven staat beschreven, zodat alle coassistenten gelijke kansen hebben.
-
Probeer op de eerste plaats deze problemen te bespreken met de opleider. Wanneer dat bezwaarlijk is, neem dan contact op met de studieadviseur van de klinische fase, de stagecoördinatorof met de episode 8 coördinator. Zoals bekend verondersteld, kunnen klachten over coassistentschappen bij de Ko-raad worden ingediend.