Een kijkje achter de schermen van het Radboudumc

Altijd al willen zien, voelen en horen hoe het eraan toegaat in het Radboudumc? Kruip dan voor één dag in de huid van een onderzoeker, verpleegkundige, facilitair medewerker of student. En vergeet niet om een kijkje te nemen in ons prachtige nieuwe hoofdgebouw!

We zien je graag op onze open dag: zondag 2 oktober van 12.00 tot 17.00 uur.

lees meer

Een kijkje achter de schermen van het Radboudumc

Verspreid over het terrein worden allerlei activiteiten organiseerd. Neem een kijkje bij Tandheelkunde of onze nieuwe polikliniek Oogheelkunde. Bezoek het helicopterdek of het anatomisch museum. Of doe mee aan uiteenlopende onderzoekjes en testjes bij de informatiemarkt in het Experience Center en het Studiecentrum. Kortom: genoeg te beleven.

Waar begin je?

Het terrein is groot en er is veel te doen. Zie je dus een activiteit die je niet wilt missen? Kies dan de handigste ingang om je bezoek te starten. Je kunt op deze site per ingang bekijken wat er te doen is.

Weekend van de Wetenschap

De open dag valt niet voor niets in het Weekend van de Wetenschap, dat in 2022 op 1 en 2 oktober plaatsvindt. Tijdens Weekend van de Wetenschap kun je overal in Nederland gratis een kijkje nemen achter de schermen van de wetenschap en technologie. Kom je bij ons kijken?

Kinderen *

Ook voor kinderen is er van alles te doen. Zwemmen in het IC-bad (zwemdiploma A of B vereist), of het gebit van je teddybeer laten checken in het Teddy Bear Hospital. Activiteiten die extra leuk zijn voor kinderen worden duidelijk gemaakt met een *. Laat je verrassen!

Ontdek het online

Ben je niet in de mogelijkheid om de open dag te bezoeken? Bekijk dan het online programma met rondleidingen en korte lezingen (minicolleges). Het online programma is nu al beschikbaar dus kun je niet wachten tot 2 oktober? Ontdek het online!

Minicolleges

In samenwerking met Radboud Reflects zijn er ook korte lezingen, ofwel minicolleges, over allerlei interessante thema's. De colleges duren 20 minuten en worden gegeven in het Auditorium van het Experience Center of in de Hippocrateszaal op de begane grond van het Studiecentrum. De minicolleges zijn ook online te volgen. Bekijk de inhoud van de minicolleges van Radboud Reflects en de inhoud van de minicolleges vanuit Radboudumc.

Coronamaatregelen

Als ziekenhuis zijn we extra voorzichtig omwille van onze patiënten. Daarom gelden bij ons strengere coronamaatregelen. Op de pagina van elke open dag locatie kun je zien of een mondneusmasker daar verplicht is. Bekijk altijd de up to date afspraken voor de hele campus op coronamaatregelen.

Tot zondag 2 oktober?


Bedankt!

Het was een fantastische, drukbezochte dag. Bedankt!

Online programma open dag

Kun je niet fysiek bij de open dag zijn? Of wil je niet langer wachten om het Radboudumc te ontdekken?

naar online programma

Wat kun je zien en doen?

Goed om te weten


Bereikbaarheid OV/fiets/auto

Je kunt de campus op verschillende manieren bereiken.

lees meer

Corona maatregelen

Op sommige plekken zijn mondneusmaskers verplicht voor iedereen ouder dan 9 jaar. 

lees meer

Corona maatregelen

Ook tijdens de open dag blijven in alle openbare ruimtes van patiëntenzorggebouwen mondneusmaskers verplicht voor medewerkers, patiënten en bezoekers (vanaf 9 jaar). De maskers zijn bij de ingangen verkrijgbaar.

In de openbare ruimtes van de onderwijsgebouwen geldt deze maatregel niet. Veel van de activiteiten van deze open dag vinden daar plaats.

Lees meer over de coronamaatregelen bij Radboudumc.


Fotografie en sociale media

Hoe gaan we om met foto's van deze dag? En wil jij iets online delen?

lees meer

Fotografie en sociale media

Tijdens de open dag worden foto's gemaakt die gebruikt kunnen worden op onze website en sociale media. Onze fotografen zijn herkenbaar: zij dragen een hesje. Wil je niet gefotografeerd worden? Geef dit gerust bij hen aan.

Sociale media

Plaats je een bericht over onze open dag? We vinden het leuk als je ons dan tagt. Ook kun je de hashtag #Radboudumc gebruiken, of #wijzijnRadboudumc.

Volg je ons al?

De foto's terugkijken? Ons taggen? Maar vooral: vaker zien wat er bij Radboudumc gebeurt? We delen het graag op onderstaande accounts.

Facebook - Twitter - LinkedIn - Instagram


'Komt een mens bij de dokter' tentoonstelling

Uniek want tijdelijk: in het hoofdgebouw bekijk je deze tentoonstelling van stichting Open Mind. 

lees meer

'Komt een mens bij de dokter' tentoonstelling

In samenwerking met de alliantie Gezondheidszorg op Maat maakte stichting Open Mind de reizende tentoonstelling 'Komt een mens bij de dokter'. Tijdens de open dag kun je de binnententoonstelling zien in het Radboudumc: vanaf de ingang van het hoofdgebouw tot de ingang van het Amalia Kinderziekenhuis. De tentoonstelling is in het Nederlands en Engels. Er is ook een buitententoonstelling, deze wordt getoond op het Mariënburgplein in het centrum van Nijmegen.

Portretten en verhalen over inclusieve zorg

In de tentoonstelling zie en lees je verhalen uit de spreekkamer. Verhalen van mensen die door schaamte, onwetendheid en verkeerde aannames lang niet altijd de zorg krijgen die ze nodig hebben. Ontmoet mensen die, hoe verschillende ze ook zijn, één ding met elkaar gemeen hebben: ze zoeken naar passende zorg.

Portretten door Ernst Coppejans, verhalen door Lara Aerts.

De tentoonstelling is van 14 september tot 5 oktober bij ons te bezichtigen.

Meer weten over deze tentoonstelling? Kijk op Open mind | Komt een mens bij de dokter.


RU Faculty of Science Open Huis

Op zaterdag 1 oktober openen ook het Donders Instituut en de Faculty of Science van Radboud Universiteit hun deuren.

lees meer

RU Faculty of Science Open Huis

Zin om voluit te genieten van het Weekend van de Wetenschap? Ga dan op zaterdag langs bij de Radboud Universiteit! Ook hier kun je verschillende onderdelen van wetenschap beleven. Wil je een sterrenkijker bedienen? Eens in een MRI-scanner liggen? Of proefjes doen, met voor de volledige ervaring: een witte jas aan?

Kijk op zaterdag 1 oktober rond bij de Faculty of Science. Ook het Donders Institute is op deze dag open. Kijk voor meer informatie op Open Huis Faculty of Science.


Vragen? neem contact op

Voorlichtingscentrum Radboudumc

contactformulier

Programma per ingang


Hoofdingang open dag 2022

Geert Grooteplein Zuid 10

Welkom in ons gloednieuwe hoofdgebouw, waar vanalles valt te beleven. Neem een kijkje in de hal, laat je rondleiden, duik in het IC bad of ontdek de ondergrondse wereld van het Radboudumc.

lees meer

Gebouw P open dag 2022

Erasmuslaan 17

Ontdek de nieuwe isolatie-unit van gebouw P. Speciaal ontworpen voor patiënten met de meest besmettelijke ziekten. Hier krijg je een unieke rondleiding en maak je een selfie in de speciale pakken. 

lees meer

Ingang Midden open dag 2022

Tussen gebouw E en G

In het hart van het Radboudumc neem je een uniek kijkje op de afdeling Radiotherapie. En bezoek je het Amalia kinderziekenhuis. Waar de meeste activiteiten geschikt of zelfs speciaal voor kinderen zijn!

lees meer

Experience Center open dag 2022

Geert Grooteplein Noord 15

Dé hotspot van onze open dag! Boordevol activiteiten zoals het plasparcours, de VR-reanimatietraining of een kijkje in het Anatomisch Museum. Of schuif aan bij een van de vele korte lezingen met sprekers van het ziekenhuis en de universiteit.

lees meer

Ingang Oost open dag 2022

Reinier Postlaan 4

Neem een uniek kijkje bij de afdeling Longrevalidatie waar patiënten met een chronische longaandoening kunnen revalideren. Of laat je bijpraten en ontdek welke therapie wordt gebruikt bij ernstige stemmingsstoornissen.

lees meer

Tandheelkunde open dag 2022

Philips van Leydenlaan 25

Benieuwd wat we bij Tandheelkunde doen en hoe studenten worden opgeleid? Kom langs en stap voor één dag in de rol van student, tandarts of mondhygiënist. Óf breng je zieke knuffel naar de Berenkliniek.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet