Behandeling Feochromo­cytoom


Over de behandeling

Als de tumor in uw bijnier zit, moeten we meestal uw hele bijnier met een operatie verwijderen (adrenalectomie).

lees meer

Over de behandeling

Als de tumor in uw bijnier zit, moeten we meestal uw hele bijnier met een operatie verwijderen (adrenalectomie). Uw bijnier aan de andere kant neemt de functie over. Ook de tumoren buiten de bijnier verwijderen we tijdens de operatie.

Contact

Afdeling Interne Geneeskunde
(024) 361 65 04

stel een vraag

Feochromo­cytoom

Een feochromocytoom is een gezwel van uw bijnieren. Het gezwel maakt te veel stresshormonen (adrenaline en noradrenaline) aan.

lees meer

Tijdens de behandeling

Het hangt af van hoe de groot de tumor is en waar de tumor zit, of we de tumor via een kijkbuisoperatie of een open operatie verwijderen.

lees meer

Tijdens de behandeling

Het hangt af van hoe de groot de tumor is en waar de tumor zit, of we de tumor via een kijkbuisoperatie of een open operatie verwijderen. Tijdens de operatie kunnen hormonen uit de tumor komen die de bloeddruk verhogen. Daarom krijgt u voor de operatie medicijnen. We nemen u twee weken vóór de operatie al op en u krijgt alfa- en bèta-blockers. Dat zijn medicijnen die de effecten van de stresshormonen blokkeren.

Na de behandeling

Na een operatie kan de tumor terugkomen. Ook kunnen er uitzaaiingen ontstaan. Daarom blijft u onder controle.

lees meer

Na de behandeling

Na een operatie kan de tumor terugkomen. Ook kunnen er uitzaaiingen ontstaan. Daarom blijft u onder controle. We doen bloed- en/of urineonderzoek om te zien of de tumor terug is. De kans dat de tumor terugkomt en de kans op uitzaaiingen hangen sterk af van of er erfelijke ziektes een rol spelen. Uitzaaiingen kunnen we behandelen met inwendige bestraling en chemotherapie.
 

Afdeling Interne Geneeskunde

De afdeling Interne Geneeskunde houdt zich bezig met onderzoek en behandeling van klachten en aandoeningen van de inwendige organen en orgaansystemen zoals hart en vaten, longen, nieren en darmen.

lees meer
inloggen