Personen Jocelyn van Nieuwenhuijzen

Contact

drs. Jocelyn van Nieuwenhuijzen
geestelijk verzorger

contact

Over Jocelyn van Nieuwenhuijzen

Jocelyn werkt als geestelijk verzorger op de afdelingen Orthopedie, Hematologie, Oncologie, Hartbewaking, Cardiologie, Cardio-thoracale chirurgie, en Long en palliatieve zorg.

lees meer

Over Jocelyn van Nieuwenhuijzen

  • 1996 - 2001: Knoll / BASF, Amsterdam
  • 2001 - 2009: Pfizer, Capelle aan den IJssel
  • 2014 - 2017: Protestantse Kerk Nederland, Ruurlo – Barchem
  • 2017 -  heden: Radboudumc, Nijmegen
Jocelyn werkt als geestelijk verzorger op de afdelingen Orthopedie, Hematologie, Oncologie, Hartbewaking, Cardiologie, Cardio-thoracale chirurgie, en Long en palliatieve zorg. Daarnaast is ze werkzaam in de multi-disciplinaire teams palliatief zorgteam, kindercomfort team en jongeren met congenitale heupdysplasie.

'In dit ziekenhuis zorgen wij niet alleen voor het lichaam, maar ook voor de geest. En dat is wat ik doe. Natuurlijk niet in mijn eentje, maar samen met u en de andere mensen die in dit ziekenhuis voor u zorgen.  Als u hier komt, is dat niet zonder reden. Er zal een hoop gebeurd zijn waardoor soms een beetje, maar soms ook alles op zijn kop lijkt te staan. Dat kan grote gevolgen hebben voor uzelf en voor uw omgeving. Mijn werk bestaat er uit om samen met u op zoek te gaan naar datgene wat vroeger misschien zo vanzelfsprekend leek. Wie was ik en wie ben ik nu? Hoe is dat zo gebeurd? Wat of wie kan mij helpen om met deze nieuwe situatie om te gaan? Ik put bij deze zoektocht uit de christelijke traditie: waarden, normen, hoop, geloof en liefde, maar ook uit mijn eigen innerlijke ervaring en leven'.

Opleidingen

Jocelyn heeft theologie gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

lees meer

Opleidingen

Na de middelbare school is Jocelyn naar de hotelschool gegaan en heeft zij tot haar 42ste gewerkt in diverse commerciële functies in de farmaceutische industrie. Daarna heeft zij een bachelor theologie gedaan aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Haar scriptie onderzoek heette: ‘Van God verlaten’? Een interpretatie van psalm 22. Aansluitend deed Jocelyn een master Theologie en Religiewetenschappen, variant Geestelijke Verzorging. Haar masterscriptie ging over de beleving van eenzaamheid in relatie tot zingeving en spiritualiteit in het leven van langdurig zieke jongeren.
 
Jocelyn heeft een zending van de Protestantse Kerk Nederland, via de Hogeschool Windesheim in Zwolle.

Nevenfuncties

Jocelyn is Gastvoorganger bij onder andere het Oecumenisch City Pastoraat Nijmegen en Immanuël Tholen.

lees meer

Nevenfuncties

  • Gastvoorganger bij onder andere het Oecumenisch City Pastoraat Nijmegen en Immanuël Tholen.