Personen Judith van Gaalen

Profiel

drs. Judith van Gaalen
BIG-nummer: 59911828101Over Judith van Gaalen

Judith van Gaalen heeft haar geneeskundestudie aan de Universiteit van Utrecht volbracht. In het Radboudumc volgde zij haar opleiding tot neuroloog. Naast haar opleiding bekleedde zij diverse bestuursfuncties. Momenteel is zij werkzaam als fellow bewegingsstoornissen op de afdeling neurologie van het Radboudumc vanuit het Edmond J. Safra Fellowship for Movement Disorders. 

Judith heeft een coördinerende rol binnen het Expertisecentrum voor Zeldzame en Erfelijke Bewegingsstoornissen, waarbij zij zich met name richt op de organisatie van zorg. Tevens is ze medisch adviseur binnen de diagnosewerkgroep Friedreich Ataxie van de Vereniging Spierziekten.

Ze is momenteel in de afrondende fase van haar promotie-onderzoek gericht op cerebellaire ataxie. Hiernaast is ze betrokken bij diverse (internationale) onderzoeksprojecten, o.a. gericht op Spinocerebellaire Ataxieën / ADCA, Ataxia Telangiectasia, Ataxie van Friedreich en Sjögren-Larsson syndroom.  

Haar belangrijkste aandachtsgebieden zijn cerebellaire ataxie, hereditaire spastische paraparese, en (transitie-)zorg voor mensen met een zeldzame / complexe bewegingsstoornis. Op de polikliniek is zij ook betrokken bij de zorg voor mensen met de ziekte van Parkinson, inclusief geavanceerde behandelingen zoals DBS, en Parkinsonismen


Functies

  • gast medisch specialist

Onder­scheidingen

  • 2017 - OOR-ON Profielprijs Management en Organisatie
  • 2019 - Viva400 - Top 5 nominatie in categorie Zorgdragers

Social media

  • Medewerkers
  • Intranet