Personen Robin Nijveldt

Contact

dr. Robin Nijveldt


Robin Nijveldt cardioloog

Als cardioloog behandelt Robin Nijveldt mensen met hartziekten, waarbij hij met name naar het hart zelf kijkt door middel van echocardiografie, CT en MRI, om nog beter te begrijpen wat er aan de hand is.

lees meer

Robin Nijveldt cardioloog

Als cardioloog behandelt Robin Nijveldt mensen met hartziekten, waarbij hij met name naar het hart zelf kijkt door middel van echocardiografie, CT en MRI, om nog beter te begrijpen wat er aan de hand is.

Zijn specialisatie is cardiale beeldvorming en de cardiale MRI in het bijzonder, met als aandachtsgebied coronairlijden, acute coronaire syndromen, genetische en verworven cardiomyopathieën. Zijn doelgroep zijn met name volwassenen met verworven of aangeboren hartziekten.

 

Opleiding

In 2003 begon Robin Nijveldt met promotieonderzoek naar de waarde van MRI na een acuut hartinfarct en het effect van stamceltransplantatie na een hartinfarct in het VU medisch centrum in Amsterdam.

lees meer

Opleiding

In 2003 begon Robin Nijveldt met promotieonderzoek naar de waarde van MRI na een acuut hartinfarct en het effect van stamceltransplantatie na een hartinfarct in het VU medisch centrum in Amsterdam. Vanaf 2008 heeft hij zijn opleiding tot cardioloog vervolgd, waarvoor hij naast het VU medisch centrum ook gewerkt heeft in Tergooiziekenhuizen en OLVG west. Na zijn opleiding heeft hij een jaar met zijn gezin in de Verenigde Staten gewoond voor een post-doc fellowship in het Duke Cardiovascular MR Center (Durham, NC). Na een periode als staflid te hebben gewerkt in het VU medisch centrum is Robin Nijveldt in 2017 naar het Radboudumc gekomen.
 

Onderzoek en onderwijs

In 2008 is Robin Nijveldt gepromoveerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Momenteel werkt hij in het Radboudumc aan een groot internationaal onderzoek naar de behandeling van patiënten met een acuut hartinfarct die meerdere afwijkingen hebben in de kransslagaders.

lees meer

Onderzoek en onderwijs

In 2008 is Robin Nijveldt gepromoveerd op het proefschrift “Myocardial Function and Microvascular Injury after Percutaneous Coronary Intervention for Acute Myocardial Infarction; Evaluation by Cardiovascular Magnetic Resonance”, onder begeleiding van prof. dr. A.C. van Rossum aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Nadien heeft hij deze onderzoekslijn doorgezet in Duke en zich bezig gehouden met perfusie MRI, en later terug in Amsterdam meegewerkt aan onderzoek naar myocarditis en hypertrofische cardiomyopathie. Tevens houdt Robin Nijveldt zich bezig met de link tussen hartziekten en het effect op de hersenen.

In 2017 zijn we in het Radboudumc gestart met een groot internationaal onderzoek naar de behandeling van patiënten met een acuut hartinfarct die meerdere afwijkingen hebben in de kransslagaders, om na te gaan wat de beste behandelstrategie is.

Onderwijs

Robin Nijveldt geeft onderwijs aan studenten van de opleidingen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen op de faculteit over algemene cardiologie, acute coronaire syndromen en cardiale beeldvorming. In het ziekenhuis geeft hij onderwijs aan co-assistenten en arts-assistenten over cardiale beeldvorming, en dat doet hij ook in Nederland voor artsen in opleiding tot cardioloog, collega-cardiologen en radiologen.
 

Onder­scheidingen

  • ICIN Fellowship grant 2013
  • Klinische Fellows grant ZonMW 2014
  • TKI Life Sciences and Health grant van het Ministerie van Economische Zaken 2017


Neven­functies

  • Fellow of the European Society of Cardiology
  • EACVI CMR exam board member
  • SCMR Clinical Practice Committee member
  • Nucleus Member EACVI section on CMR
  • Member of the EACVI Research & Innovation Committee
  • Lid van de Nederlandse Vereniging van Cardiologie

Radboud Institute for Health Sciences

Ideally, every procedure in clinical practice and public health should take place based on proof, instead of intuition or 'experience'. Our aim is to improve clinical practice and public health. read more