Projecten Sportpoli voor kinderen

Sporten dicht bij huis

Tijdens een gesprek op de sportpoli komt u meer te weten over de mogelijkheden die er zijn voor uw kind om dicht bij huis te sporten. De sportpoli is proefproject waar kinderen met spierziekten, zenuw- en bindweefselaandoeningen en ontwikkelings- en bewegingsstoornissen terechtkunnen.

Contact Amalia kinderziekenhuis

Polikliniek
(024) 361 44 15

Verpleegafdeling
(024) 361 38 80
contactformulier

Amalia kinder­ziekenhuis

Het Amalia kinderziekenhuis is onderdeel van het Radboudumc. Jaarlijks behandelen wij ongeveer 25.000 kinderen tussen 0 en 18 jaar.

lees meer

Kom bij ons langs

Iedere maandag en dinsdagmiddag kunt u samen met uw kind binnenlopen voor een kennismakingsgesprek met de medewerkers van de Esther Vergeer foundation. U hoeft geen afspraak te maken.

lees meer

Kom bij ons langs

Iedere maandag (10.00 - 16.00 uur) en dinsdagmiddag (12.00 - 16.00 uur) kunt u samen met uw kind binnenlopen voor een kennismakingsgesprek met de medewerkers van de Esther Vergeer foundation. U hoeft geen afspraak te maken.

Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken de medewerkers van de Esther Vergeer Foundation met u of uw kind al sport en wat de mogelijkheden zijn. Soms neemt de medewerker voor overleg contact op met de behandelend arts van uw kind.

Afhankelijk van de wensen wordt er een traject opgestart. De medewerker zoekt een passende sportvereniging voor uw kind, bekijkt of er aangepaste materialen nodig zijn en denkt met u mee over het vervoer naar de vereniging.


Naar de poli adres en route

Ingang: Hoofdingang
Route: 785

bekijk route

Naar de poli adres en route

Bezoekadres

Poliplein
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

De sportpoli vindt u op het wachtplein van het Amalia kinderziekenhuis (gebouw F) op de begane grond.

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route 785 (Poliplein)

Ervaringen


Conor gaat voor goud met judo

Conor heeft Cystic Fibrosis waardoor hij last heeft van taai slijm. Conor is afhankelijk van sondevoeding door middel van een pegsonde in de buik. Dankzij de sportpoli is Conor gaan judo├źn. Zijn droom is meedoen met de Olympische Spelen en een gouden medaille winnen.

lees het verhaal van Conor

Noud (9) over de sportpoli

Noud heeft Duchenne, wat betekent dat zijn spieren steeds minder sterk worden. Met hulp van de sportpoli kon Noud gaan sporten: framerunnen. Hij is blij dat hij mee kan met de andere kinderen, maar eigenlijk vindt hij alles leuk.

lees het verhaal van Noud

Initiatiefnemers

De sportpoli in het Amalia kinderziekenhuis is geopend dankzij de Esther Vergeer Foundation met ondersteuning van de Vriendenloterij.

  • Medewerkers
  • Intranet