Afdelingen Intensive Care Intensive Care & High Care kinderen

Over de Intensive Care en High Care voor kinderen

Uw kind of een kind wat u goed kent (familie, leerling enz.) is of wordt opgenomen op één van de Intensive Care units van het Radboudumc. lees meer

Over de Intensive Care en High Care voor kinderen

Uw kind of een kind wat u goed kent (familie, leerling enz.) is of wordt opgenomen op één van de Intensive Care units van het Radboudumc. Dit is de Intensive Care & High Care Kinderen, unit C3c, en wordt vanwege de leesbaarheid IC Kinderen genoemd. 

We zullen in de informatie spreken over ‘uw kind’, echter u kunt hier ook ‘het kind’, ‘uw leerling’, ‘uw kleinkind’ enz. lezen. En we spreken u in de tekst aan als ouder, maar u kunt hier ook verzorger, familielid, docent of naaste van het kind lezen. 

De extra zorg en continue bewaking zijn tijdelijk noodzakelijk omdat één of meer belangrijke lichaamsfuncties worden bedreigd of zijn uitgevallen. Bijvoorbeeld de ademhaling, bloedsomloop, interne organen en/of het centrale zenuwstelsel van uw kind. In sommige gevallen worden deze lichaamsfuncties overgenomen. 

De afdeling bestaat uit 8 bedden; 6 intensive care (IC) en 2 high care (HC) bedden. High Care zorg houdt in dat belangrijke lichaamsfuncties worden bewaakt en/of ondersteund, maar niet volledig overgenomen. Bij de IC-zorg kan dit wel het geval zijn. Op de IC-unit C3b zijn ook een aantal plaatsen beschikbaar voor kinderen die intensive care nodig hebben. De afdeling en zorg is volledig afgestemd op de behoeften van kinderen.


Contact Intensive Care en High Care Kinderen

(024) 361 94 20

Route

Ingang: Hoofdingang
Route: 740

bekijk route

Route

Bezoekadres

Intensive Care en High Care Kinderen C3C
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route 740 (Intensive Care en High Care Kinderen C3C)

Informatie voor...


Informatie voor kinderen

Hier vind je meer informatie over de tijd in het ziekenhuis, blijven slapen en wanneer vrienden en familie op bezoek kunnen komen.

lees meer

Volg ons op

  • Medewerkers
  • Intranet